Metsähallituksen Luontopalvelut käynnistää uuden taukopaikan suunnittelun Urho Kekkosen kansallispuiston Rautulammelle kysymällä käyttäjien näkemystä siitä, minkälaisia palveluja kohteelle halutaan.

Rautulammen päivätupa paloi kevättalvella 2019, ja uusi taukopaikka on tarpeen. Se suunnitellaan tänä vuonna ja toteutetaan vuonna 2021.

– Rautulampi on yksi suosituimmista, hienoimmista ja herkimmistä kansallispuiston lähikohteista. Siksi haluamme suunnitella huolella mitä sinne rakennetaan ja toteuttaa sen siten, että käyttäjät saavat juuri sellaisia palveluja, mitä tässä ajassa tarvitaan, sanoo puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi Metsähallitukselta.

Millainen taukopaikka Rautulammelle tarvitaan? Pitäisikö tilalle rakentaa uusi päivätupa vai riittäisikö pelkkä liiterillä ja ulkovessalla varustettu nuotiopaikka ehkä jonkinlaisella ”sadekatoksella” varustettuna?

Vai täytetäänkö palveluihin palanut aukko ihan uudella autio-/varaustuvalla? Entä jos Rautulammelle rakennettaisiin palveluita, jotka maksaisivat?

Kuka tahansa voi kertoa ehdotuksensa huhtikuun loppuun saakka avoimena olevaan verkkokyselyyn. Vastanneiden kesken arvotaan majoituslahjakortti Urho Kekkosen kansallispuiston varaustupiin.

Kyselyyn voi osallistua osoitteessa webropol.com/s/Rautulampi.

Rautulammen taukopaikka rakennetaan eduskunnan Metsähallituksen Luontopalvelujen retkeilypalvelujen korjausinvestointeihin myöntämillä varoilla.

x x x

Rautulammen päivätuvan paloa sekä muita kahden vuosikymmenen aikana pohjoisessa tapahtuneita retkeilyrakenteiden paloja käsiteltiin Erän numerossa 1/2020 artikkelissa ”Autiotupa palaa” (juttu avautuu vain tilaajatunnuksilla).