Erän numerossa 4/2020 perehdytään lohihyrriin ja niiden jarrujen rajoihin. Onko tärkeämpää jarrun teho vai se, että jarru toimii pehmeästi ja loogisesti.

Entä missä vaiheessa tulevat vastaan muut rajat? Saaliin saaminen kun ei riipu vain hyrräkelasta, vaan myös siimasta, vavasta tai vieheestä ja erityisesti vieheen koukuista (jos itse kalastaja jätetään laskuista).

Miten paljon voimaa tarvitaan, että vapa katkeaa tai koukut suoristuvat? Miten paljon voimaa kalastaja pystyy maksimissaan käyttämään? Osa vastauksista löytyy juttuun liittyviltä videoilta, mutta tarkemmat tiedot löytyvät itse jutusta.

Juha Jormanaisen artikkeli ”Lohihyrrä ja jarrun rajat” on Erän numerossa 4/2020 (artikkeli avautuu tilaajatunnuksilla).

KENTTÄTESTI: Kestääkö siima, karkaako lohi?

KENTTÄTESTI: 2…3…4…4,5…5…5,8…vai 6 kilon voimalla?

VAPATESTI: Voima-anturin veto

VAPATESTI: Katkeaako se vapa?