Silmäsimppua varten tarvitaan koukku, mustaa tai ruskeaa sidontalankaa, marabouta, kupari- tai kultakimalletta, villa- tai runkokuitua, kukon tai kanan höyheniä ja silmät.

  1. Pohjusta koukun varsi. Kiinnitä noin koukun pituinen röyhylatvainen maraboukimppu pyrstöksi. Lisää muutama sitä hieman pidempi kimalle pyrstön sivuille.
  2. Hiero langalle punaista villaa tai runkokuitua ja kierrä syntyneestä nyöristä pyrstön tyveen parin millin iskupiste.
  3. Hiero langalle ruskeaa villaa tai runkoukuitua ja kierrä nyöristä runko. Jätä eteen puolen sentin tila päälle. Tee rungon etupäähän paksunnos, joka tukee häkilää.
  4. Nypi häkilähöyhenen tyveltä pois pehmeät tyviuntuvat pois. Kiinnitä se ruodistaan rungon eteen, kierrä tuuheahko häkilä, kiinnitä ja poista ylimäärä.
  5. Kiinnitä painosilmät napakasti kahdeksikkosidoksella koukunvarren päälle. Varmista asento pikaliimatipalla ja anna liiman kuivahtaa. Hiero langalle ruskeaa villaa tai runkoukuitua ja kierrä nyöristä  paksu pää häkilän etupuolelle ja silmien ympärille. Päätä sidos koukunsilmän taakse ja sipaise lakkatippa varmistukseksi.

Pertti Kanervan juttu Silmäsimpusta ja perhon täydellinen resepti löytyy Erän numerosta 4/2020 (artikkeli avautuu tilaajatunnuksilla).