Parin päivän patikalle ei Trangiaa ehkä kannata ottaa matkaan, joten muita konsteja täytyisi löytää, jos haluaa olla omavarainen ja syödä lämmintä.

Vedenkeitin hotellihuoneessa ja hyvä termospullo auttavat jo pitkälle.

Tutustuin pari päivää Malagan elämään ja ostin matkamuistomyymälästä muovisen tarjottimen ja leikkuulaudan. Retkipäivänä kiertelimme kauppahallissa ja ostimme kolmea erilaista salamia, ilmakuivattuja kinkkuja sekä lampaanmaitojuustoa.

Mukaan tarttui myös purkillinen erilaisia oliiveja ja rasiallinen suuria herkullisia mansikoita.

Kun reppuun oli löytynyt vielä rapeakuorinen patonki ja mantelikeksit sekä pieni pullo punaviiniä ja tölkki paikallista olutta, olimme valmiita piknikille.

Retkinikkari Joppe Rannan eväsretki ”Puistoruokaa patsaan juurella” Erän numerossa 4/2020 (juttu aukeaa tilaajatunnuksilla).

PS. Matka Malagaan tehtiin ennen kuin rajat matkailulta sulkeutuivat Suomessa ja monissa muissa maissa kokonaan.