Metsähallitus tiedotteen mukaan Jotuca Oy on valittu kilpailutuksen perusteella  Suomen luontokeskus Haltian palvelutoiminnan kumppaniksi.

Valinta on osa Haltian toimintatapauudistusta. Jotuca ryhtyy hoitamaan Haltian asiakaspalvelua, Haltia Shopin toimintaa, kokous-, kongressi- ja näyttelyopastustoimintaa sekä tapahtumatuotantoa.

Metsähallituksen Rannikon luontopalvelujan aluejohtajan Henrik Janssonin mukaan yrittäjä yrittäjä lähtee kehittämään ”Haltiaa luonnon virkistyskäytön ja luontomatkailun edistämiseksi alueen toimijoiden verkostomaisella yhteistyöllä”.

Jotucan toimitusjohtaja Antti Huttunen pitää Haltiaa täydellisenä paikkana lähteä nostamaan suomalaista luontomatkailua seuraavalle tasolle.

– Haluamme tarjota ihmisille uudenlaisia elämyksiä luonnossa, enkä voisi kuvitella Haltiaa parempaa paikkaa mistä käsin toimia.

Jotuca Oy on Retkipaikka.fi -sivuston omistaja ja mukana Isojärven kansallispuiston Heretyn kämpällä toimivassa Outdoor Empire Oy:ssä.

Toimintatapauudistuksen tavoitteena on luoda Haltian julkisesta toiminnasta (luontokeskuksesta) sekä sen liiketoiminnasta kokonaisuus, joka asiakkaan näkökulmasta yhtenäisesti harjoittaa ja kehittää Haltian brändin mukaista luonnon virkistyskäyttö- ja luontomatkailutoimintaa.

Metsähallitus vastaa edelleen Haltian toiminnallisesta kokonaisuudesta pitäen sisällään näyttelytoiminnan, luontokoulun, markkinoinnin koordinoinnin ja brändinhallinnan.

Haltian asiakaspalveluhenkilöstö jatkaa tehtävissään uuden työnantajan Jotucan palveluksessa erikseen määräytyvästä siirtymäajankohdasta lähtien.

Haltian kiinteistön omistaa Nuuksiokeskus Oy. Metsähallitus ja pääkaupunkiseudun kunnat rahoittavat Haltian toimintaa ja Metsähallitus on vuokralaisena Haltian kiinteistössä.

Metsähallitus hallinnoi Haltian toiminnan kokonaisuutta mukaan lukien näyttely- ja luontokoulutoiminta. Haltian rakennus on arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema ja kalevalaisen taruston inspiroima.