Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu siirrettiin tällä kertaa koronaviruksen vuoksi niin lähelle kuin mahdollista eli kalastajan kotirantaan, Näsijärven Olkahisenlahdelle. Tehtävänä oli arvata kuinka paljon painaa Jarin ensimmäinen ahven.

Lauha sää oli syönyt Olkahisenlahden jääkannen niin ohueksi ja haperoksi, että jäälle oli turha yrittää. Kisaisäntä Tuiskunen joutui siis tyytymään laituripilkintään.

Edellisellä kerralla samalla laiturilla kisailtiin tammikuun alkupuolella ja silloin tunnissa nousi peräti 16 ahventa.

– Olin siis melko luottavainen että jotain saisin nytkin, olihan sitä paitsi laiturin edustalla parinkymmenen metrin säteellä yksi lahden parhaista pikkuahvenpaikoista.

Pelipäivä perjantai oli aurinkoinen ja tuultakin oli vain nimeksi. Ulkoilukeli oli ihanteellinen. Sääennuste lupasi kuitenkin tuulta ja sateita, joten Tuiskunen ajatteli hoitaa homman kuntoon ennen kelin heikkenemistä.

Niinpä Tuiskunen nähtiin laiturilla jo kello 9:n tietämissä poraamassa reikiä noin 10-senttiseen höttöjäähän. Pelin miehemme avasi tapsipilkillä.

Jään alla oli hiljaista. Ei tärppiäkään.

– Luotaimessakaan ei näkynyt minkäänlaista kalaliikennettä. Ahvenia ei laiturin vierellä nyt kerta kaikkiaan ollut, ei sen syvässä päässä, ei matalassa eikä missään sillä välillä.

Kaksi tuntia Jari jaksoi yrittää, mutta kun kalahavaintoja ei tullut, oli pakko luovuttaa.

–  Varmaan siitä olisi voinut suuremmalla sitkeydellä sen yhden ahvenen saadakin, mutta jotenkin tuntui luontevalta päättää yksi kaikkien aikojen huonoimmista pilkkitalvista nollasuoritukseen.

Vastaus ensimmäisen pilkkiahvenen painosta oli siis pyöreät nolla, mutta onnistuiko joku sen arvaamaan? Kyllä vain! Nollaa arvasi tällä kertaa vain yksi henkilö, Piia Kaakkomäki Alavudelta eli palkinto lähteeä alkuviikosta kohti Etelä-Pohjanmaata.

Onnea voittajalla ja kaikille noin 70 vastaajalle iso kiitos osallistumisesta!