Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu pyörähti siis tällä kertaa Palokin Lohilammille sekä perjantaina että lauantaina. Tarkoituksena oli myös osallistua kirjolohikilpailuun, mutta toisin kävi.

– Tapahtuma jouduttiin perumaan erään viruksen vuoksi. Siitä huolimatta paikalla oli väkeä kuin kisoissa konsanaan, kymmeniä, raportoi Tuiskunen Heinävedeltä.

Kalapaikan puuhamiehen Ossi Piirosen mukaan lammilla riittää vilskettä aina, jos viikonlopulle sattuu kaunis päivä, kuten nyt.

Tuiskunen saapui lammille perjantaina puolenpäivän jälkeen ja siinä vaiheessa kalojen syönti ei aiheuttanut riemunkiljahduksia. Se oli nimittäin tasan nolla.

– Aamulla kello 6-7 maissa oli kuulemma saalista saatu hyvin, sitten oli hiljentynyt.

Hiljaisissa merkeissä sujui myös Tuiskusen päivä, ainaki siellä siiman märemmässä päässä.

– Koko noin viiden tunnin jäälläoloaikanani en nähnyt saatavan yhtään kalaa.

Kylmä ja kirkas pohjoisvirtaus jatkui lauantaina. Jarin päivä jäällä alkoi aamulla kello 6, mutta ei ollut siinä vaiheessa edes ensimmäinen.

– Toistakymmentä muuta pilkkijää oli aloittanut vieläkin aikaisemmin, ja lisää porukkaa lappasi tasaiseen tahtiin.

Tähtäimessä pilkkijöillä oli aamusyönti, mutta se jäi vaisuksi. Jäälle ast nousi vain muutama kala, eikä yksikään niistä osunut Tuiskusen pilkkiin.

Kun aurinko nousi ylemmäksi ja pääsi valaisemaan koko lammen, syönti tuntui loppuvan kokonaan.

– Siinä vaiheessa katsoin minäkin viisaimmaksi pistää pillit pussiin ja suunnata seuraavaan kohteeseen.

Kilpailukysymyksen oikea vastaus ei tällä kertaa lämmittänyt ainakaan kalastajaa, koska vastaus suurinta kirjolohta koskevaan kysymykseen oli pyöreä nolla. Mutta onnistuiko joku sen arvaamaan?

Kyllä vain! Oikeita vastauksia tuli tällä kertaa kuusi kappaletta. Arvonnassa onni suosi marjovaaralaista Hannu Sivosta. Palkinto lähtee alkuviikosta Ilomantsin suuntaan.

Onnea voittajalla ja kaikille yli 120:lle kilpailuun osallistuneelle iso kiitos!

x x x x

Krögerillä kolme oikein!

Tällä kierroksella löytyi toinenkin voittaja, sillä Eetu Kröger Pohjasta löi tiskiin kolmannen oikean vastauksen arvaamalla kirjolohien oikean lukumäärän. Tämä tarkoittaa, että elokuussa 2019 käynnistynyt kierros menee kiinni nyt ja Eetulle lähtee 50 vieheen paketti palkinnoksi kolmesta oikeasta vastauksesta!