Riihimäen Messut kuuluu Messu- ja tapahtumajärjestäjien yhdistykseen, joka seuraa koronavirustilannetta ja ohjeistaa jäseniään.

Jäsenyritykset noudattavat tarkoin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä muiden viranomaisten antamia ohjeita.

Erämessujen ja koronaviruksen kannalta ratkaisevinta on aika. Tietojen mukaan tartuntojen määrä esimerkiksi Kiinassa on lähtenyt laskuun, joten pahin rytinä on talttunut siellä parissa kuukaudessa. Tai siltä se ainakin uutisten perusteella vaikuttaa.

Mahdollisen epidemian laajuutta Suomessa ei voi toisaalta ennustaa Kiinan perusteella, sillä siellä ihmisten liikkumista rajoitettiin monin paikoin todella järeillä toimilla.

Suomessa epidemian leviämistä on yritetty rajoittaa tai hidastaa, jotta terveydenhuolto ei kuormittuisi tautipiikin takia liikaa.

Toistaiseksi Mannisen johtama organisaatio tähtää kesäkuun ensimmäiseen torstaihin, jolloin messuportit avataan ja kansa vyöryy sisään Riihimäen urheilupuistoon.

Mannisen mukaan suurin osa erämessupaikoista jo varattu ja myyty eli kauppa on käynyt ihan normaalin tapaan. Ilahduttavaa on, että uusia yrittäjiä on tullut mukaan aiempaa enemmän.  Messuilla nähdään nyt ensimmäistä kertaa esimerkiksi 2000 neliön maastopyörärata.

Messujen ja koronaviruksen kannalta takaraja alkaa tulla vastaan toukokuussa, joten toistaiseksi organisaatiota pyöritetään täydellä teholla.

– Erämessuille on onneksi vielä aikaa, mutta tapahtumaa siirretään, jos ei muuta voi. Turha sellaista päätöstä vastaan olisi pullikoida, eikä ole tarvettakaan, Manninen linjaa.

Jos tapahtuma joudutaan siirtämään, Manninen lupaa, että näytteilleasettajien kanssa katsotaan siinä vaiheessa yhdessä uusi ja sopiva ajankohta.

Hallitus suositti torstaina, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet peruttaisiin toukokuun loppuun saakka.

– Tieto ei muuta meidän tilannetta juurikaan. Tilanne on vakava, seuraamme tilannetta tarkasti ja toivomme parasta, että kesäkuun alussa ollaan selvillä vesillä, Manninen miettii.