Korhonen on valmistanut mallisuojattua venettään lähes neljännesvuosisadan ajan ja vene on niittänyt mainetta ja kunniaa useissa testeissä.

Erän edesmennessä Suomen Suurin Kala -kilpailussa vene oli ensimmäisen kerran palkintona vuonna 1997. Venettä testattiin tuoreeltaan ja marraskuussa arvio julkaistiin lehdessä.

– Ensimmäisen kerran lujitemuovinen soutuvene on todella haastamassa puiset sisarensa. On yllätys, että retkisoudun ja soutu-uistelun tuotekehittelyn huippu tulee nyt lujitemuovin puolelta, totesi tuolloin toimittaja Pertti Rovamo.

Kun lehti julkaisi vuonna 2002 seuraavan ison soutuvenetestin, mukana oli tusina veneitä ja Veto 5 sai ensimmäisen kerran tittelin ”testivoittaja. Hyviä arvioita se on saanut myöhemmin muun muassa Vene-, Kippari- ja Metsästys & Kalastus -lehdiltä.

Erän vertailussa kiiteltiin veneen harkittua suunnittelua, monipuolisuutta ja varustelua.

Mutta onko vuosien varrella mikään muuttunut?

Kyllä ja ei. Vuonna 2002 Veto 5:n pituudeksi ilmoitettiin 505 senttiä, mutta nykymalli on kutistunut viidellä sentillä eikä vene ole enää 146 senttiä leveä, vaan sentin kapeampi. Vene painaa edelleen 110 kiloa.

Vene valmistetaan edelleen samojen periaatteiden mukaan, jotka olivat käytössä heti alkuvaiheessa. Sen suunnittelussa on lähdetty liikkeelle monipuolisista eräharrasteista ja ajatuksesta, että pienveneenkin sisätilojen täytyy toimia.

Veto 5:ssä voi yöpyä pohjalla, kun irrottaa liikuteltavan keskipenkin ja sen laidoilla voi säilyttää retki- ja kalastustarvikkeita. Erilaisten lisävarusteiden avulla veneestä saa säädettyä omistajansa näköisen aluksen.

Veto 5:een voi tarvittaessa asentaan perämoottorin, joko sähköisenä tai perinteisenä versiona. Trimmitason saa lisävarusteena, mutta vene kulkee ilmankin tasoa viiden solmun runkonopeutta. Veneen tekijä Pentti Korhonen on valmistanut Veto 5- veneitä jo yli 2000 kappaletta.

Lisävarusteina kölikiskot, kaiteet ja kuomu

Veneen vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa airot hankaimineen, mela, neljä upotettua hankainlaakeria, lämpöeristetty keski-istuinlaatikko, lukittava säilytystila etuistuimen alla, sivponttoonien reunalaudat, muovinen törmäyslista ja RST-vetokahva keulassa.

Vakiovarusteilla vene maksaa nykyisin 2 490 euroa. Kala20 -kilpailun palkintovenettä on täydennetty muutamilla lisävarusteilla, jotka antavat tulevalle voittajalle enemmän pelivaraa käytön suhteen.

Palkintoveneeseen lisätään kuusi muovista kölikiskoa, jotka suojaavat veneen pohjaa, jos ja kun venettä vedetään rantahiekalle tai kalliolle. Venettä täydennetään myös ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla, vapatelineille tarkoitetuilla kaiteilla.

Ja sokerina pohjalla eli katteena veneen päällä: Veto 5:een tulee myös kolmiosainen kuomu kaarineen. Kuomua voi käyttää esimerkiksi retkisoutajan sade- ja itikkisuojana yöpymisen aikana tai veneen katteena talvisäilytyksessä.

Kuomun saa tarvittaessa auki melkein mistä tahansa ja jos haluaa ajaa moottorin voimalla sateessa, kuomun saa perästä auki, jolloin vain kuski saa vettä niskaansa.

Lisävarusteet tietysti nostavat tuotteen hintaa ja pääpalkinnon arvoksi tulee edellä mainituilla maustella tasan 3 210 euroa.

Kala20-kilpailun säännöt

Ilmoita kalasi kilpailuun täällä!

PS. Vuoden 2020 aikana voidaan järjestää muitakin kilpailuja, jotka liittyvät Kala20:een. Niiden palkinnoista ilmoitamme erikseen! Ja hei, muistakaa pistää saalisilmoitukseen sähköpostiosoite, joka toimii ja joka on käytössä. Muussa tapauksessa palkinto voi livahtaa ohi!

TV4:lla esitetty Elixir TV kävi tutustumassa Veto 5:een muutamia vuosia sitten ja itse veneen tekijä pääsi selvittämään, miten venettä voidaan muunnella.

Korhonen on valmistanut mallisuojattua venettään lähes neljännesvuosisadan ajan ja vene on niittänyt mainetta ja kunniaa useissa testeissä.

Erän edesmennessä Suomen Suurin Kala -kilpailussa vene oli ensimmäisen kerran palkintona vuonna 1997. Venettä testattiin tuoreeltaan ja marraskuussa arvio julkaistiin lehdessä.

– Ensimmäisen kerran lujitemuovinen soutuvene on todella haastamassa puiset sisarensa. On yllätys, että retkisoudun ja soutu-uistelun tuotekehittelyn huippu tulee nyt lujitemuovin puolelta, totesi tuolloin toimittaja Pertti Rovamo.

Kun lehti julkaisi vuonna 2002 seuraavan ison soutuvenetestin, mukana oli tusina veneitä ja Veto 5 sai ensimmäisen kerran tittelin ”testivoittaja. Hyviä arvioita se on saanut myöhemmin muun muassa Vene-, Kippari- ja Metsästys & Kalastus -lehdiltä.

Erän vertailussa kiiteltiin veneen harkittua suunnittelua, monipuolisuutta ja varustelua.

Mutta onko vuosien varrella mikään muuttunut?

Kyllä ja ei. Vuonna 2002 Veto 5:n pituudeksi ilmoitettiin 505 senttiä, mutta nykymalli on kutistunut viidellä sentillä eikä vene ole enää 146 senttiä leveä, vaan sentin kapeampi. Vene painaa edelleen 110 kiloa.

Vene valmistetaan edelleen samojen periaatteiden mukaan, jotka olivat käytössä heti alkuvaiheessa. Sen suunnittelussa on lähdetty liikkeelle monipuolisista eräharrasteista ja ajatuksesta, että pienveneenkin sisätilojen täytyy toimia.

Veto 5:ssä voi yöpyä pohjalla, kun irrottaa liikuteltavan keskipenkin ja sen laidoilla voi säilyttää retki- ja kalastustarvikkeita. Erilaisten lisävarusteiden avulla veneestä saa säädettyä omistajansa näköisen aluksen.

Veto 5:een voi tarvittaessa asentaan perämoottorin, joko sähköisenä tai perinteisenä versiona. Trimmitason saa lisävarusteena, mutta vene kulkee ilmankin tasoa viiden solmun runkonopeutta. Veneen tekijä Pentti Korhonen on valmistanut Veto 5- veneitä jo yli 2000 kappaletta.

Lisävarusteina kölikiskot, kaiteet ja kuomu

Veneen vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa airot hankaimineen, mela, neljä upotettua hankainlaakeria, lämpöeristetty keski-istuinlaatikko, lukittava säilytystila etuistuimen alla, sivponttoonien reunalaudat, muovinen törmäyslista ja RST-vetokahva keulassa.

Vakiovarusteilla vene maksaa nykyisin 2 490 euroa. Kala20 -kilpailun palkintovenettä on täydennetty muutamilla lisävarusteilla, jotka antavat tulevalle voittajalle enemmän pelivaraa käytön suhteen.

Palkintoveneeseen lisätään kuusi muovista kölikiskoa, jotka suojaavat veneen pohjaa, jos ja kun venettä vedetään rantahiekalle tai kalliolle. Venettä täydennetään myös ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla, vapatelineille tarkoitetuilla kaiteilla.

Ja sokerina pohjalla eli katteena veneen päällä: Veto 5:een tulee myös kolmiosainen kuomu kaarineen. Kuomua voi käyttää esimerkiksi retkisoutajan sade- ja itikkisuojana yöpymisen aikana tai veneen katteena talvisäilytyksessä.

Kuomun saa tarvittaessa auki melkein mistä tahansa ja jos haluaa ajaa moottorin voimalla sateessa, kuomun saa perästä auki, jolloin vain kuski saa vettä niskaansa.

Lisävarusteet tietysti nostavat tuotteen hintaa ja pääpalkinnon arvoksi tulee edellä mainituilla maustella tasan 3 210 euroa.

Kala20-kilpailun säännöt

Ilmoita kalasi kilpailuun täällä!

PS. Vuoden 2020 aikana voidaan järjestää muitakin kilpailuja, jotka liittyvät Kala20:een. Niiden palkinnoista ilmoitamme erikseen! Ja hei, muistakaa pistää saalisilmoitukseen sähköpostiosoite, joka toimii ja joka on käytössä. Muussa tapauksessa palkinto voi livahtaa ohi!