Suomalaisten suosikkilomakohde Thaimaa on muutamalta reissulta tuttu itsellenikin. Viimeksi siellä piti käydä tasan vuosi sitten, mutta haaveeksi jäi sillä erää.

Menomatkalla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää kimppuuni hyökännyt norovirus päätti reissun lyhyeen. Käännyin Tikkurilan rautatieasemalla ympäri ja palasin Tampereelle potemaan.

Uusi yritys

Kaksi ryhmäläistämme viettävät Thaimaassa 60-vuotispäiviään, muttei suinkaan pelkän juhlimisen merkeissä, vaan viikon aikana on tarkoitus ennen muuta kalastaa.

Kaksi päivää paikallisella istarilammella arapaimoja, jättihaimonneja ja muita mörököllejä onkien, ja yksi päivä merellä Siaminlahden otuksia narraten.

Vaikka sikäläisillä istarilammilla on paremmat mahdollisuudet saada jopa yli satakiloisia monstereita, itseäni merireissu kiinnostaa enemmän. Tarkoitus on nimittäin viettää merellä täysi vuorokausi, joten myös jännittävää yöpyyntiä pääsee kokeilemaan.

Kalastusjärjestelyistä vastaa Siam Great Adventures, jonka omistaa suomalaislähtöinen Jari Laakkonen.

Kulkuneuvonamme palvelee perinteinen 25-metrinen thai-kalastusalus, jossa on tilaa pienehkölle porukallemme ruhtinaallisesti.

Kalastus tapahtuu uistelemalla, pikajigaamalla, pohjaonkimalla ja muilla kulloinkin järkevimmiltä vaikuttavilla kalastusmetodeilla. Firmalla on vapavarustus talon puolesta, joten omia välineitä ei tarvitse mukaan ottaa.

Monenlaista kalaa

Entäpä mahdollinen saalis?

Yleisen käsityksen mukaan Thaimaan lähivedet kärsivät vahvasta ylikalastuksesta ja saaliit eivät siksi kovin ruhtinaallisia ole. Vuorokaudessa on kuitenkin mahdollista ehtiä aika pitkälle ulos, joten kalapaikatkin oletettavasti paranevat matkan edetessä.

Saaliiksi firman nettisivuilla luvataan muun muassa kultamakrilleja, kuningasmakrilleja, erilaisia piikkimakrilleja, barrakudia, napsijoita, huipputuurilla jopa purjekaloja ja mustamarliineja.

Ja yöllä voi pyydykseen päräyttää vaikka potra hai tai rausku.

Arvauskilpailun kysymys kuuluu, kuinka monta yli kilon painoista kalaa minä onnistun tuon vuorokauden aikana pyydystämään? Eli aivan sinttejä ei mukaan lasketa, mutta toisaalta kaloja ei myöskään punnita, joten kilon raja on mallia ”noin”.

Kalastukseen pyrin käyttämään aikaa niin paljon kuin mahdollista, toki kunnollisia yöunia laiminlyömättä.

Itselläni ei ole minkäänlaista ennakkokäsitystä saaliin määrästä, mutta toivottavasti ei oikea vastaus tule olemaan nolla.

Niinkin saattaa käydä, jos mahatauti tai jokin muu vitsaus vie miehestä voiton, tai kalat ovat yksinkertaisesti syömälakossa.

Thaimaan tietäjä pokkaa itselleen komean setin laatuvieheitä.

Ottivieheitä jaossa

Palkinnoksi paras arvaaja pokkaa näppärän setin vieheitä, joilla kelpaa lähteä haastamaan ainakin kotimaisia kaloja. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia tulee useampia, palkinto arvotaan.

Ja sovitaan niin, että mikäli tämä keikka syystä tai toisesta (sääolosuhteet, koronavirus tms.) kokonaan peruuntuu, palkinto arvotaan kaikkien vastanneiden kesken.

Vastausaikaa on torstain 5.2. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten.