Helsinkiin vene ja moottori eivät kuitenkaan jää, vaan päätyvät Kososen kotiseudulle, Etelä-Karjalaan.

Näin Kosonen kertoo kalastus harrastuksestaan:

”Kalastuksessa on aina kaksi puolta uusien asioiden opettelu ja hankinta sekä itse kalastus. Luen kalastuslehtiä sekä keskustelupalstoja ja koitan löytää uusia välineitä tai kokonaan uusia kalastustekniikoita. Netistä on tilattu vaappuja ym. härpäkkeitä Yhdysvalloista saakka – tullimaksuista välittämättä. Kaikenlaista uutta kertyy tasaisesti. Nyt vieheiden hamstraus on vähentynyt (omasta mielestäni), mutta ensi kesän Lapin reissuun joutuu kyllä investoimaan.”

”Suosikkipaikka löytyy Saimaalta jonka rannalla vanhempieni kesämökki sijaitsee. Kalastan pääosin avovesikaudella. Kalastusmuodoista eniten aikaa vie vetouistelu. Mökillä ollessani voi helposti tulla yhdelle päivälle kaksi 3-4 tunnin reissua. Jos ruokakalaa on riittävästi, niin voi jäädä kalastus yhteen reissuun päivässä. ”

”Jigikalastukseen löytyy välineet normaaliin sekä vertikaalijigaukseen. Nämä tosin jääneet vähälle käytölle, kuten myös heittokalastus perinteisessä muodossa. Tasapaino-onkea pidän myös mukana veneessä kesäisin.”

”Suosikkikala vaihtelee aina vuodenaikojen mukaan. Keväällä koetan kalastaa lohta tai suurhaukea, alkukesästä suurhaukea, juhannuksesta eteenpäin ahventa ja kuhaa. Vesien viiletessä ovat lohi, suurhauki ja jättiahvenet taas tähtäimessä. Talvella muutama pilkkireissu tulee tehtyä, tähtäimessä yli kilon ahven.”

”Vuonna 2019 yli kymmenkiloisen hauen saamisen jälkeen oli hetken aikaa takki tyhjä. Koin, että kaikki on saavutettu. Tuo oli kuitenkin ohikiitävä ajatus tai mielenhäiriö. Oma kalastus tähtää ennätysten parantamiseen.”

”Nollareissujakin vielä tulee ja näistä koitan jotain oppia ettei sama toistuisi. Tämä harrastuksen kautta tunneskaalat voivat liikkua ääripäästä toiseen ja aika lyhelläkin aikavälillä. Erittäin hyvän ja huonon kalareissun erottaa lopulta vain yksi kala.”

”Onnistuneeseen kalareissuun riittää kuitenkin, jos lopputuloksena ovat sopivankokoiset ahven- tai kuhafileet koko mökkiporukalle.”

”Kala19 -palkinto tuli hyvään osoitteeseen. Joitakin investointeja veneesen on varmasti luvassa. Isälläni ja veljelläni on molemmilla veneet joten ensi kesänä Buster Minin myötä on varmasti kalakilpailuja tiedossa. Ehkä ei ole kisojen suurin vene, mutta suurimmat kalat!”

Onnittelut voittajalle ja samalla suuret kiitokset kaikille kalansa ilmoittaneille. Kala20 on jo käynnistynyt. Maaliskuussa selviää, millaisella palkinnolla mennään vuonna 2020.