Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu siirtyi viikonvaihteessa Iidesjärvelle, jossa kävimme viimeksi pari vuotta sitten.

– Odotukset saaliin suhteen eivät olleet järin korkealla, sillä edellinen arvauskilpailu oli karahtanut täysin nollille. Kaiken lisäksi aisaparini Heikki joutui jäämään kotiin tyttärensä sairastumisen vuoksi, joten lähdin järvelle yksin.

Sää järvellä oli sumuinen ja tuuli oli lähes nollassa, kuten myös ilman lämpötila. Pilkkikeliksi siis oikein pätevä, ainakin ulkoisilta olosuhteiltaan.

Jari aloitti järven pohjoisrannalla olevan matonpesupaikan liepeiltä ja teki ensimmäisen reiän muutaman kymmenen metrin päähän rannasta.

Kaikuluotaimen perusteella alla oi vettä noin kaksi metriä.

Tällä kertaa arvauskilpailussa ei kysytty saaliin painoa tai määrää, vaan sitä kuinka kauan kestää saada ensimmäinen kala Iidesjärvestä.

Sekuntikello pyörähti käyntiin kello 9.45, samalla hetkellä kun tapsipilkki tipahti avantoon.

Elämä yllätti heti

Aloitusreiässä oli yllättäen elämää!

– Kala tai parikin nousi kauniisti pohjalta pilkkiäni tutkimaan, mutta tärppi jäi uupumaan. Sama toistui toisessa ja kolmannessakin avannossa.

Kalat vain tarkkailivat pilkkiä lähietäisyydeltä, hylkäsivät tarjoilun ja hävisivät kaikukeilasta.

Neljännessä reiässä tärppäsi!

– Tärppi oli tuskin havaittava siiman heilahdus, eikä ihmekään, sillä kalakin oli tuskin havaittavan kokoinen ahven. Tuossa vaiheessa kello näytti lukemia 10.01, eli oikea vastaus ensimmäisen kalan saantiaikaan oli 16 minuuttia.

Samasta paikasta tuli lähes perään toinenkin läpinäkyvä ahven, ja sen jälkeen hiljeni. Jari kuitenkin jatkoi uusien reikien kairaamista ja pilkkimistä, mutta huonolla menestyksellä.

–  Noin kymmenes reikä antoi vielä kaksi mikroahventa. Koska homma ei tuntunut muuksi muuttuvan, lopetin pilkkimisen noin tunnin kohdalla.

Mutta onnistuiko kukaan arvaamaan, että ensimmäisen kalan saamiseen ei mennyt kuin 16 minuuttia? Kyllä vain.

Oikeita vastauksia tuli tällä kertaa tasan yksi, joten palkintoa ei tarvinnut arpoa. Oikean vastauksen antoi Valtteri Kärkkäinen Helsingistä. Onnea voittajalle ja kaikille osallistujille isokokoinen kiitos!