Retkikkari Joppe Ranta muistelee Erän numerossa 2/2020 aikaa, jolloin kuumia nakkeja myytiin urheilukilpailuissa ja muissa tapahtumissa.

– Muistan lapsuudestani hetken Helsingin jäähallin katsomossa, kun kävelevä nakkikauppias avasi kantamansa laatikon kannen ja annosteli isäni ostamat nakit voipaperipussiin.
Laatikosta nousi höyrypilvi ja tuoksu kietoi kaikki lähellä olleet syleilyynsä.

Rannan mielestä nakkihöyryn voisi melkein nimittää kansallistuoksuksi, sillä niin vahvana muistijälkenä se on viime vuosisadan loppupuolella eläneillä suomalaisilla.

Nakki on ruokalistan keskiössä myös läskipyöräilijän pikalounaassa, joka syntyy videon perusteella reilusti alle kahdessa minuutissa. Tämän nopeammin ei ruokaa saa edes nakkiokioskilta!

Erän numerossa 2/2020 (ilmestymispäivä 5.2.2020) paljastetaan myös mitä on nakkivesi ja miten sitä käytetään oikein!