Mikäli grillaat usein ulkona ja haluat nauttia liekillä paistetuista ruuista myös muuten, niin Primuksen Kuchoma-grilli taipuu moneen.

Luontoretkelle grilli on muotonsa ja kokonsa puolesta yhtä helppo kuin hankala. Lyhyelle retkelle 4,5-kiloinen kantamus sopii ehkä huonosti, mutta pidemmälle retkelle sitä voi hyvin harkita osaksi suurempia kantamuksia.

Grilli on liukkaan pintamateriaalinsa takia vähän hankala käsiteltävä. Kantokahvasta sitä sen sijaan on helppo siirtää paikasta toiseen.

Tukijalat on tehty melko kapeiksi ja ne heiluvat hiukan, kun ruokaa valmistaa epätasaisilla alustoilla. Liukkaalla pinnalla, kuten veneessä jalan kumiosien tartuntapinta jää pieneksi.

Testilaitteen lukkosalpa oli heikkoa tekoa. Valmistajan mukaan osa tullaan tuotannossa muuttamaan vahvemmaksi ja paremmaksi.

Nopeasti kuumaksi

Korkealaatuisista materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä tehty grilli toimii paistotöissä hyvin. Parilla kuumenee erittäin tasaisesti ja reuna-alueita myöten.

Pihvit tai muut paistuvat valmiiksi tarvitsematta vaihtaa niiden paikkaa keskenään. Putkimainen liekkiosa on helposti säädettävissä sopivan lämpöiseksi kaasukytkimestä. Grilliritilän ja liekkiosan välillä on hyvin suojaava tippa-alusta.

Parasta grillissä on kuumennuksen nopeus. Pietsosytytin on toimintavarma kaikissa keleissä.

Kokeessa oli mukana 100 gramman Primuksen Power Gas -kaasupatruuna, mutta seuraksi kelpaavat myös 230- ja 450-grammaiset patruunat.

Kuchoma ei varsinaisesti mullista mitään grillaamisen suhteen, mutta se on varmatoiminen ja monipuolinen laite, jonka hinta on varsin kohtuullinen. Sitä voi käyttää mitä moninaisimmissa yhteyksissä ja korkealaatuisena tuotteena se on pitkäikäinen.

Lisäksi osat ovat pestävissä tiskikoneessa, mutta ne puhdistuvat hyvin kevyessä huuhtelupesussa.

Primus Kuchoma (2019)

Hinta: 250 €

Maahantuoja: Fenix Outdoor Finland Oy

Lisätiedot: primus.eu