Puhelin, sen latausjohto ja laturi, varavirtalähde ja muut elektroniikkaa sisältävät laitteet ovat niitä pikkutarvikkeita, joiden pakkaaminen reppuun tai rinkkaan voi aiheuttaa päänvaivaa.

Varusteet pitäisi saada pakattua niin, että ne ovat tarvittaessa nopeasti käden ulottuvilla, mutta ne eivät saisi kastua reissun aikana.

Hankeen pudonneet tai muuten lunta päälleen saaneet laitteet voivat aiheuttaa ongelmia viimeistään siinä vaiheessa, kun on päästy autiotuvan tai muun majapaikan lämpöön, ja laitteissa oleviin koloihin ja rakosiin jäänyt lumi alkaa sulaa vedeksi.

Sekavia myttyjä

Vedenpitävistä pakkauspusseista saa kaikille varusteille hyvän suojan kosteutta vastaan.

Samaan pakkauspussiin sullottuina eri elektroniset laitteet muodostavat herkästi sekavan mytyn, josta yksittäisen laitteen esille kaivaminen on hankalaa. Varsinkin latausjohdot saavat aikaan sotkuja heti, jos johtoja on mukana enemmän kuin yksi.

Saatavana on myös aivan pieniä vedenpitäviä kalastustarvikerasioita, jotka sopivat pienimpien liitinadapterien kuljettamiseen.

Jokaisen erillisen laitteen voi halutessaan sulloa omiin pieniin muovipusseihin, jolloin osat eivät sotkeudu toisiinsa. Pikkupussit voi pakata yhteen isoon vedenpitävään säkkiin, mutta tässäkin tapauksessa lopputuloksena on ehkä pikkupussien sekamelska, josta ei etenkään pimeässä tai hämärässä löydä esineitä yhtään helpommin.

Vedenpitävästä kankaasta tehdyt kuivapussit ja -säkit eivät tarjoa käytännössä minkäänlaista suojaa iskuja ja kolhuja vastaan. Kuivapussiin pakattu herkkä laite voi hajota, jos sen päälle osuu joku raskas esine, tai rinkka kolahtaa kiveä vasten.

Laitteet vieherasiaan

Hyvin organisoidun ja melko koviakin kolhuja kestävän elektronisten laitteiden kuljetuspaketin saa vedenpitävästä vieherasiasta.

Vieherasiat ovat selvästi edullisempia kuin esimerkiksi retkeilyvälineliikkeiden vedenpitävät suojakotelot. Lisäksi monen vieherasian sisätiloja voi muokata mieleisekseen siirtelemällä sen sisäseiniä.

Vedenpitävissä vieherasioissa on kannen reunuksessa silikonitiiviste, ja kansi suljetaan yleensä kolmelta sivulta vahvoilla muovilukoilla.

Valmistajia ovat esimerkiksi Plano, Flambeau, K.P Baits ja MTX Fishing. Kokoja on tarjolla niin laaja valikoima, että omaan käyttöön parhaiten sopiva rasia todennäköisesti löytyy. Rasioiden hintaluokka on noin 7–15 euroa.

Rasian sisäosia kannattaa pehmustaa leikkelemällä sinne sopivan kokoisia paloja esimerkiksi solumuovisesta makuualustasta.

K.P. Baits vieherasia L

Hinta: 11,90 €

Lisätiedot: motonet.fi