Jarin kanssa kalassa -arvauskisassa sää oli kalastajan mukaan vaihteeksi upean talvinen. Pakkasta oli muutama aste, aurinko paistoi eikä tuullut juuri lainkaan.

– Olisi kyllä kelvannut saapastella kauemmaksikin, mutta jääolosuhteet olivat turhan epävarmat. Ehkä sinne kierimällä tai konttaamalla olisi päässyt, mutta en viitsinyt riskeerata, Jari raportoi.

Oli siis tyydyttävä kalastamaan laiturin kupeelta. Ensimmäiset pari reikää syntyvät laiturin kupeelle sen kummallekin puolelle.

Pyyntivälineeksi valikoitui kuparin värinen pisaramormyska. Syötiksi Jari oli suunnitellut kärpästoukkia, mutta jääkaappiin hillottu toukkapurkki oli kadonnut, joten miehemme joutui turvautuman Power Baitin tekotoukkiin.

Tunnin kalastusrupea alkoi kello 11.15 laiturin keskipaikkeilta. Luotain näytti veden syvyydeksi 1,3 metriä, eikä kaloista näkynyt aluksi merkkiäkään.

– Mutta kun olin heiluttanut mormyskaa muutaman minuutin, hyökkäsi jostain ruudun sumentanut ahvenparvi paikalle ja hurja takominen pilkissä alkoi.

Seuraavien minuuttien aikana pinnalle nousi 13. Neljästoista, Jarin mukaan mörssärikokoinen (300 g), ei enää tullut, vaan irtosi avannossa. Sen jälkeen reikä hiljeni ja oli vaihdettava paikkaa.

– Vaihdoin seuraavaan aisaväliin eli muutaman metrin ulospäin, mutta kaikukeila saati mormyska ei tavoittanut tästä merkkiäkään kaloista. Sitten aisaväli rannemmas ja sama homma siinäkin.

Oli siis vaihdettava puolta. Nimittäin laiturin puolta.

Temppu kannatti, sillä samalta kohdalta laiturin toiselta reunalta ehti tulla vielä kolme ahventa ennen kuin tunti oli ohi. Ja koska arvauskilpailussa kysyttiiin tunnissa pilkittyjen kalojen määrää, vastaukseksi saatiin 16 kalaa.

Miten vastaus onnistuttiin arvamaan? Vastauksia tuli tällä kertaa 85 kappaletta, mutta vain yksi vastaajista antoi oikean vastauksen, joten palkintoa ei tarvinnut arpoa.

Oikean vastauksen arvasi Markku Kallio Tampereelta. Onnea voittajalle ja kaikilla kilpailuun osallistuneille isokokoinen kiitos!