Talven eli jäidentulon vitkuttelua on tämänkin arvauskisan tiimoilla kiukuteltu jo useampaan otteeseen, ja aihetta siihen suuntaan tuntuisi aina vaan riittävän.

Nimittäin tuoreimman ennusteen mukaan ei seuraavina kymmenenä päivänä pakkaslukemia pahemmin nähdä ainakaan Tampereen tienoilla. Muutamana yönä ja yhtenä päivänä saattaa mittari piipahtaa parissa kolmessa pakkasasteessa, siinä kaikki.

Suunnittele tässä sitten pilkkireissua!

No, tammikuun 11. eli ihan kohta alkaa porukallamme parin viikon mittainen Costa Rican – Nicaraguan kalastusreissu, joten sitä ennen voi hyvillä mielin ottaa kalastuksen vähän kevyemmin.

Kotirantaan pilkille

Niinpä teen vuoden ensimmäisen arvauskisareissuni niin lähelle kuin mahdollista eli taloyhtiömme laiturille. Tai jos jää kantaa, laiturin edustalle.

Tätä uudenvuoden päivänä kirjoitettaessa Näsijärven Olkahisenlahden jää on parin sentin paksuista, mutta mikäli säätieteilijöiden ennusteet toteutuvat, se saattaa jopa sulaa kokonaan.

Vaihtoehdoista ehkä todennäköisin on, että perjantaina 10.1. eli arvauskisapäivänä lahtea kattaa jonkinlainen ihmistä kestämätön jääriite. Silloin pilkin laiturilta.

Jos jäät ovat lähteneet, otan pyyntivälineeksi laiturille koho-ongen, jolla saan hiukan lisää ulottuvuutta kalastukseeni. Tai jos ihme tapahtuu ja jääkansi riittävästi vahvistuu, marssin jäälle pilkille.

Arvauskilpailun kysymys kuuluu: Kuinka monta kalaa, lajista riippumatta, saan kotirannastani tunnin aikana?

Kalastamani 60-minuuttinen ajoittuu jonnekin puolenpäivän tienoille, joka on näin keskitalvella usein paras ottiaika.

Vieheenä käytän mahdollisimman potentiaalista tuloksentekovälinettä eli pientä mormyskaa ja kärpästoukkaa joko sellaisenaan tai pystypilkin kanssa tarjottuna. Jos onkimahdollisuus toteutuu, roikkuu siiman päässä mikrokoukku ja kärpästoukka.

Nolla vai ei?

Hiukan spekulaatiota.

Jos ja luultavimmin kun homma menee laituripilkinnäksi, saalis voi olla tiukassa.

Laiturimme on kyllä kesäaikaan kelpo paikka huijata pieniä ahvenia ja särkiä, välillä salakoita, lahnoja ja haukiakin, mutta tähän vuodenaikaan voisi kuvitella kalojen hakeutuvan hiukan ulommas.

Vettä laiturin mitalla on metristä kahteen, joten siinä mielessä ihan passelia pilkkisyvyyttä.

Aikaisempaa kokemusta tällä laiturilla pilkkimisestä minulla ei ole, mutta heti 10-20 metrin päässä sen ulkopuolella olen istunut useinkin. Siitä on ahvenia noussut välillä ihan lappamalla.

Palkinnossa on ottipelejä monille lajeille.

Palkinnossa on ottipelejä monille lajeille.

Kymmenen kovaa tasuria

Palkinnoksi paras arvaaja saa kymmenen tasapainopilkkiä, joiden valmistuksesta ovat vastanneet mm. Rapala, Kuusamo, Rauhala, Mosari ja Finlandia Uistin. Jos oikeita tai lähemmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan.

Vastausaikaa annamme torstain 9.1. loppuun saakka.

Ja edelleen jakamatta on myös kisan pääpalkinto. 50 vieheen boksi toimitetaan hänelle, joka saa ensiksi kasaan kolme oikeaa vastausta eri arvauskilpailuissa. Tällä hetkellä palkinnossa on kiinni kolme kahteen oikeaan yltänyttä kilpailijaa.

Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten!