Vuonna 2018 valmistuneen elokuvan ovat tehneet Risto Ruokola ja Toni Kinnunen. Elokuva löytyy vapaasti katsottavaksi Virhon nettisivuilta 30.12. klo 9 alkaen. Vapaata katselua on tarjolla kahden viikon ajan.

Perhokalastusta harrastava Ruokola kertoo Virhon tiedotteessa, että elokuvan tekeminen oli vuosikausien kypsyttelyn tulos. Pikkupojasta asti kalastaneella Ruokolalla on jo lapsuudesta kokemuksia padottujen jokien varrella elämisestä.

Vuonna 2016 Ruokola ja Kinnunen kuvasivat omarahoitteisesti muutaman minuutin mittaisen promootiopätkän Mesenaatti.me-palvelun yhteisörahoituskampanjaa varten. Kampanja ei tuottanut suoraa tulosta, mutta sen avulla tekijät saivat kokoon tarpeeksi rahoitusta, jotta he saattoivat aloittaa elokuvan tekemisen tosissaan.

Sittemmin elokuva sai rahoitusta WWF:ltä, Suomen Luonnonsuojelun Säätiöltä, Rapala Rahastolta ja Virtavesien hoitoyhdistykseltä. Elokuvan kuvaukset tehtiin vuoden 2017 keväästä alkuvuoteen 2018, ja elokuva julkaistiin huhtikuussa 2018.