Elämme vuoden pimeintä aikaa. Monelle pimeys aiheuttaa henkistä kärsimystä, joka ei ainakaan helpotu toistuvien vesi- ja räntäsateiden piiskatessa maan matosia.

Henkistä jaksamista auttaisi kummasti, jos maahan sataisi hiukan valkoista, tulisivat kunnon pakkaset ja vesistöt jäätyisivät pilkkikuntoon. Ilman että samanaikaisesti ryöppyää maisemaan puoli metriä lunta.

Onhan toki jonkinlaisia riitteitä esiintynyt vetten yllä jo Etelä-Suomessakin, kuten edellisestä arvauskilpailustamme voi päätellä.

Mutta lampia ja lätäköitä isommille areenoille tekisi mieli.

Koskelle vai pilkille?

Pohditaanpa hieman mahdollisia kalastuskohteita joulun jälkeiselle viikonlopulle.

Kosket ovat tietenkin auki ja kalastettavissa. Valitettavasti omilla lähikoskillani eli Nokian Siuron- ja Lempäälän Kuokkalankoskilla vesi on jatkuvien sateiden vuoksi korkealla ja virtaukset voimissaan, mikä tekee kalastuksesta tavallistakin haasteellisempaa.

Poissuljettu ei koskireissu toki ole, mutta saalis on varmasti tiukassa.

Järvelle heittokalastamaan. Jos pakkaset pysyvät loitolla ja järvet sulana, on mahdollista lähteä heittokalaan.

Veneet ovat kuitenkin jo telakalla, joten pyynti tapahtuisi rannalta. Tällöin saaliiksi voi odottaa lähinnä haukea ja ahventa, mutta helppoa ei tule olemaan näidenkään lajien jallittaminen jääkylmästä vedestä.

Laituripilkille. Pari arvauskilpailua taaksepäin kävimmekin Tampereen Pyhäjärveen pistävältä laiturilta pilkkimässä, kun jäitä ei jalkojen alle löytynyt.

Laiturista riippuen saaliskirjo voi olla hyvinkin lavea, toki yleensä pienehköön ahveneen ja särkeen painottuva.

Ei oikein houkuttele.

Jäälle pilkille. Ykköstavoitteenamme olisi päästä tiputtelemaan vieheitä jääputken läpi ahdin valtakuntaan. Mutta kaikki riippuu tietysti tulevien päivien lämpötiloista, jotka eivät ainakaan tämänhetkisten ennusteiden perusteella kovin paljon nollasta kumpaankaan suuntaan poikkea.

Jos siis säiden haltija on suopea, lähdemme pilkille, kohteena mitä ilmeisimmin jokin pienvesi Tampereen lähiseuduilla. Silloin saaliina on todennäköisesti pienenpuoleisia ahvenia, mahdollisesti hauenluikkujakin.

Näillä ottipeleillä pääsee onnettaren suosikki kalastelemaan.

Ensimmäisen kalan pituus?

Tätä kirjoitettaessa tuleva kalastuskohteemme on siis apposen auki, mutta arvauskilpailun kysymyksen heitämme kuitenkin kenttään.

Minkä mittainen on kaksihenkisen kalastustiimimme ensimmäiseksi saama kala reissulla, jonka teemme jonain päivänä välillä 27.-29.12.? Vastaus annetaan tasasentteinä.

Jos tuntuu siltä, että nollille karahtaa koko projekti, silloin voi vastauskaavakkeeseen näpäyttää tyhjänpyyntiä kuvaavan soikion.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan.

Herkkua on siinä monenlaista…

Palkinnoksi onnettaren suosikki saa viehepaketin, josta riittää iloa ensi avovesikauden rientoihin. Mukana on herkkuja Rapalalta, Kuusamolta, Finlandia Uistimelta, Berkleyltä, Savage Gearilta ja Jakilta.

Vastausaikaa annamme torstain eli Tapaninpäivän loppuun saakka.

Onnea arvauksiin ja rauhallista joulua kaikille!

Huomio! Lomakkeella kysytään osoitetietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten.