Sidontaohje

1. Pohjusta koukun varsi. Kiinnitä paksuhko karvakimppu varren pituisena ja jaettuna kolmeen osaan, yksi kuhunkin haaraan. Poista viiksihöyhenistä siikaset ja kiinnitä yksi ruoti 2-3 kertaan koukun pituisena jokaiseen koukunhaaraan ulos kaartuvaksi.

2. Kiinnitä kierre- ja runkolanka pyrstön tuvelle ja siirrä sidontalanka varrella koukunkärkien eteen. Kierrä runkolankaa vieri viereen eteen, palaa takaisin pyrstön tyveen ja vielä kerran eteen. Kiinnitä napakasti. Tuo kierrenauha 1-2 kierroksella vastapäivään rungon yli ja kiinnitä. Ylimäärät voi poistaa.

3. Nypi kananhöyhenenen tyveltä ylimääräiset siikaset, kiinnitä se ruodin tyveltä takarungon eteen. Kierrä siitä 1-2 kierroksen häkilä ja poista  ylimäärä.

4. Kiinnitä kierre häkilän etupuolella. Kiinnitä runkolanka eturungon puoliväliin ja siirä sidontalanka eteen. Kierrä runkoa ensin taakse häkilään saakka ja lopuksi eteen. Kiinnitä ja poista ylimäärä.

5. Kierrä kierre harvoin kierroksin vastapäivään eturungon yli, kiinnitä ja poista ylimäärä. Muotoilen perhon pää, päätä sidos ja lakkaa pää varmistukseksi ja viimeistelyksi.

6. Punainen Francis on valmiina kiinnitettäväksi perukkeen päähän.

Punainen Francis esitellään ja sidotaan Erän numerossa 12/2019 (juttu avautuu tilaajatunnuksilla).

Lue lisää: Francis – muutama sana kuukauden perhon sidonnasta.