Kirjolohi on mielenkiintoinen pilkkikohde, mutta sen narraamiseen soveliaat paikat ovat nykyisin melko harvassa. Ainakin 1990-luvun loppuun ja vuosituhannen vaihteeseen verrattuna.

Myös Tampereen ympäristössä on moni kohde lakannut toimimasta.

Lähin yhä hengissä oleva kirrepaikka lienee tätä nykyä Junkkarinjärvi Ylöjärven Kurussa, Parkkuun kylältä nelisen kilometriä etelään.

Krouveja kirjolohia

Junkkarinjärvi on kirkasvetinen lähdepohjainen metsäjärvi pituudeltaan puolisen kilometriä ja pinta-alaltaan kahdeksan hehtaaria. Varsin sopivan kokoinen istaripaikka siis.

Järvestä löytyy vettä parhaimmillaan kymmenen metriä, joskin pilkkiminen tapahtuu tavallisesti parin kolmen metrin syvyysvyöhykkeellä.

Altaan keskiosassa piileksivä matalikko tunnetaan kenties antoisimpana ottipaikkana.

Kirjolohia istutetaan vain talveksi, jolloin pilkkiminen jokamiehenoikeudella on kielletty. Päivälupa maksaa 15 euroa ja sillä saa ottaa kolme lohikalaa.

Luvan voi maksaa vaikkapa netissä osoitteeseen Parkkuun kalastuskunta, FI30 5190 0520 0130 03.

Tuorein 200 kilon kirresatsi laskettiin areenalle marraskuun loppupuolella. Kalojen keskipaino liikkui mukavasti 1,5-2 kilon nurkilla.

Tätä kirjoitettaessa jäälle ei ole vielä päässyt pilkkimään, joten kalat ovat edelleen ”korkkaamattomassa” tilassa. Mutta kuinka kauan?

Jäätä vai ei

Me otamme jäiden suhteen riskin ja julistamme viikonlopulle 13.-15.12. osuvan arvauskilpailun tapahtumapaikaksi Junkkarinjärven.

Pitkän ajan sääennuste on lupaillut sekä lämpöasteita että ensi viikolla pakkasia. Toiveissa on, että pakkaset vievät voiton ja järvellä jo oleva jääpeite ehtii vahvistua pilkkijää kantavaksi. Siihenhän ei tunnetusti paljon tarvita.

Kysymyksemme kuuluu, paljonko painaa kaksihenkisen miehistömme saama suurin kirjolohi? Oikeaan osumisen helpottamiseksi paino pyöristetään lähimpään 50 grammaan.

Kuten jokainen kirrepilkinnän parissa touhunnut tietää, myös tyhjänpyynnin mahdollisuus on aina olemassa. Semminkin, kun areenalla on pinta-alaa kahdeksan hehtaaria eikä kaloja uiskentele siellä kappalemääräisesti kuin reilu sata, jos kilpailupäivänä sitäkään.

Jotta tärpin todennäköisyys maksimoituisi, sään hiukankin salliessa aiomme uhrata projektille vähintään viitisen tuntia.

Pyyntivälineinä meillä ovat parhaat tuntemamme kirjolohimetkut Mutu Leecheistä Räsäsiin ja monenmoisiin mormyskoihin.

Varmaan myös tahnaonki pari täytyy pyyntiin virittää.

Itselläni ei ole Junkkarilta kokemusta kuin yhden tai kahden käyntikerran verran 90-luvulta, mutta saamme oppaaksi paikallisen puuhamiehen Timo Konttisen. Hänen opastuksestaan lienee myös paljon apua yrittäessämme vältellä nollareissun realisoitumista.

Onnekkaalla arvauksella pääsee tällaisen pilkkisatsin omistajaksi.

Onnekkaalla arvauksella pääsee tällaisen pilkkisatsin omistajaksi.

Pilkkiherkkuja

Parhaan vastauksen antaja saa omakseen pilkkilajitelman, joka sisältää niin kirjolohiherkkuja kuin ahvenelle tai kuhallekin mieluisia suupaloja.

Merkeistä mainittakoon muun muassa Kuusamo, Nils Master, MA ja Jasu. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, arpa ratkaisee voittajan.

Vastaamisaikaa on torstain 12.12. loppuun saakka.

Onnea arvauksiin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten.