Pienikokoiset kertäkäyttöiset Heat Factoryn kädenlämmittimet sopivat käytettäväksi monenkirjaviin tilanteisiin.

Kokeilin lämmittimiä syksyn viileissä keleissä niin patikoidessa, pyörän selässä kuin kalastusveneessä. Asetin lämmittimet käsineiden sisään vaihdellen niitä kämmen- tai rystypuolelle.

Toiminta perustuu lämmitinpussin biohajoavan seoksen kemialliseen reaktioon. Aktivointi tapahtuu, kun lämmitin otetaan pois pakkauksesta.

Lämpeneminen kestää noin vartin ajan. Luvattu toiminta-aika, noin 10 tuntia, piti aika hyvin kutinsa. Muutama pussi kesti hiukan kauemmin ja joku vähemmän aikaa, mutta suurta hajonta ei ollut.

Puhti loppuu paukkupakkasessa

Kädenlämmittimen lämpö riittää vain melko pienelle alueella. Povi- tai housuntaskussa se ei jaksa lämmittää kehoa laajemmin.

Kylmästä kohmeiset kädet ne kuitenkin elvyttävät miellyttävän tuntuiselle tasolle. Tunto sormenpäihin palautuu ja mustikan saa poimittua, mato sujahtaa koukkuun tai sormet saavuttavat herkemmin pyörän jarrukahvat.

Kovassa pakkaskelissä kemiallinen kädenlämmitin ei jaksa tuottaa riittävää lämpöä. Parhaiten tuote lämmittää välikeleissä ja kovassa viimassa esimerkiksi vesillä, kun käytetään vielä melko ohuita sormikkaita tai hanskoja.

Huonosta ääreisverenkierrosta kärsiville tai muuten kylmänherkille lämmittimistä on selkeästi hetkellistä hyötyä.

Seitsemän tunnin pohjallinen

Kertakäyttöinen lämpöpohjallinen lunastaa myös maltillisen hyväksynnän, sillä se lämmittää varsin tehokkaasti luvatuksi seitsemäksi tunniksi niin kylmettyneet varpaat kuin jalkaterän.

Pohjallisen muoto haittaa hiukan mukavuutta, jos sillä taivaltaa pitempää matkaa. Paikallaan oltaessa, esimerkiksi pilkillä, hyöty on suurin.

22,5 senttiä pitkä pohjallinen on hajuton. Käytön jälkeen tuotteet hävitetään sekajätteeseen. Vastaavaan lämmittämiseen löytyy myös paljon luontoystävällisempiä tuotteita.

Heat Factory -kädenlämmitin ja -lämpöpohjallinen

Hinta: 2 € ja 3 €

Maahantuoja: Motonet Oy

Lisätiedot: www.motonet.fi