Toiminnanjohtajana Saari haluaa nostaa vapaa-ajankalastuksen arvostuksen sen ansaitsemalle tasolle. Lisäksi hän pitää tärkeänä varmistaa kalastusharrastuksen hyväksyttävyys muuttuvassa yhteiskunnassa.

– Syksyllä uusittu vapaa-ajankalatalouden kehittämisstrategia antaa näiden edistämiseen hyvän tuen, Saari sanoo SVK:n tiedotteessa.

Saaren mukaan järjestötyössä näkyvät haasteet voidaan kääntää mahdollisuuksiksi.

Kalastusseurojen toiminta harrastuksen edistämiseksi on jäämässä yhä harvempien harteille. Uusia tekijöitä ja toimintatapoja tarvitaan, jotta voidaan tarjota palveluita ja toimintaa kaiken ikäisten kalastajien tarpeisiin.

– Vaikka kalastusharrastus onkin kasvavassa määrin tapa rentoutua ja kokea elämyksiä, on sen perusedellytyksenä elinvoimaiset ja houkuttelevat kalakannat. Niiden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi on järjestömme toimittava aktiivisesti jatkossakin, Saari sanoo tiedotteessa.

SVK:ssa vuodesta 2013

Saari aloitti työt Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestössä vuonna 2013. Järjestöpäällikkönä hän toimi neljä vuotta vastaten järjestön kehittämisestä ja laajasta hanketoiminnasta.

Myös neuvonta- ja asiantuntijatöistä sekä vapaa-ajankalastuksen edunvalvonnasta hänellä on paljon kokemusta.

Ennen SVK:ta Saari on työskennellyt laajasti kalatutkimuksen ja -talouden eri sektoreilla. Koulutukseltaan Saari on Jyväskylän yliopistosta valmistunut akvaattisten tieteiden maisteri (FM), tuttavallisemmin kalabiologi.