Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun näyttämönä viikonlopun toimi tällä kertaa Kymijoen Korkeakoski.

Tuiskusen mukaan syksy on Kymijoella hyvää lohestusaikaa. Siitä huolimatta, että pyynti on puhdasta pyydä ja päästä -kalastusta. Kalastuksen nautinto tulee silloin tärpeistä ja väsytyskamppailuista.

Merilohet eivät olleet tällä kierroksella ainoana kalastuskohteena, vaan kaikki lohikalat, myös taimenet, kirjolohet ja siiat.

Ensimmäinen kalastuspäivä Korkeakoskella oli sunnuntai. Päivä meni kirjaimellisesti kuin heittämällä, mutta tällä kertaa heitot lähtivät heittolaiturilta.

Kalastuspäivää suosi pilvipoutainen, lähes tuuleton sää ja nollan tienoilla pyörinyt lämpötila. Myös joen virtaus vaikutti Tuiskusen mukaan sopivalta ja pintakäynnit eri puolilla aluetta kasvattivat toiveita.

Väkeä heittolaiturilla oli reippaasti.

– Onneksi suurin osa porukasta onki siikoja laiturin yläpäässä, eikä lohen pyytäjiä ollut meidän lisäksemme kuin muutama. Tilaa siis oli ruhtinaallisesti, mikä tietenkin parantaa saaliinsaamisen mahdollisuuksia.

Ja saalistahan tuli! Tuiskusen mukaan heittolaiturilta kalaa onnistuivat nappaamaan kaikki seurueen jäsenet.

– Janne nappasi putkiperhollaan noin 4- ja 6-kiloiset lohet, Juhan JK-uistin vietteli 1,5-kiloisen ja itselleni musta Kopsu-lusikka antoi 2,5-kiloisen. Ensimmäisen päivän jälkeen kokonaissaldomme oli neljä lohikalaa.

Toisena päivänä joukkue siirtyi airoihin eli soutamaan Korkeakosken soutualueelle. Vahvistukseksi tuli mukaan kokenut Korkeakosken soutaja Ari Laine, joka hyppäsi samaan veneeseen Jannen kanssa. Jari ja Juha ottivat toisen veneen.

Soutupäivänkin odotukset olivat korkealla, sillä sää oli säilynyt edellispäivän kaltaisena ja ennusteissa povailtu saderintamakin pysyi poissa. Muita soutajia ei joella näkynyt.

Ja hyvähän siitä soutupäivästäkin tuli, vaikka Laine manaili hiukan huonoa kalantuloa. Vieraat sen sijaan olivat päivään enemmän kuin tyytyväisiä. Esimerkiksi Jarin ja Juhan venekunta nappasi Korkeakoskesta kolme lohta (3-, 5- ja 6-kiloiset). Toisessa veneess kävi peräti viisi lohta ja suurimmat luokkaa 7-8 kiloa.

Kahden päivän aikana Korkeakoskesta tuli yhteenlaskettuna 12 lohta, ja tulos oli Jarin mukaan reilusti enemmän kuin hän olisi itse arvannut.

– Hyvä uutinen sekin, että Kymijoella saaduista kaloista (myös meidän saaliistamme) on tänä vuonna ollut yli puolet rasvaevällisiä eli luonnossa syntyneitä, joten kalaportaat, kutualueiden soraistukset ja muut hoitotoimet ovat alkaneet kantaa hedelmää.

Mutta onnistuttiinko lopputulos arvaamaan oikein? Kyllä vain!

Vastauksia kilpailuun saatiin tällä kertaa yli sata kappaletta, joista viisi osui täysin kohdalleen eli voittaja jouduttiin arpomaan. Viehepalkinnon saa tällä kertaa Petri Perätalo Kuusankoskelta.

Onnea voittajalle ja iso kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!