Marraskuu, vuoden ehkä synkin kuukausi, on alkamassa. Kalastajan ei kuitenkaan ole syytä vaipua synkkyyteen, sillä saaliin saamiseen on edelleen kaikki mahdollisuudet olemassa.

Ahven, hauki, kuha ja varsinkin lohikalat säilyttävät aktiivisuutensa, vaikka veden lämpötila alkaisi lähennellä nollaa astetta.

Toki paljon riippuu sääkehityksestä. Jos jäät pyrkivät järvien katteeksi jo näin varhaisessa vaiheessa, rospuuttokeli pilaa harrastusmahdollisuudet tehokkaasti. Hiuksenohut riitekin riittää estämään mielekkään kalastuksen.

Korkkarille lohikalaan

Virtavesillä ei merkittävää jäätymisriskiä ole ainakaan vielä näihin vuodenaikoihin. Siksipä arvauskisatiimimme matkustaa ensi viikonloppuna Kotkan Kymijoen Korkeakoskelle.

”Korkkarilla” voi tähän aikaan vuodesta heittokalastaa voimalan alapuolisella noin 300 metrin mittaisella laiturilla sekä soutaa joen alaosaa.

Pyyntitavoista soutu-uistelua pidetään ehdottomasti saalisvarmimpana, jopa niin, että tähän aikaan vuodesta saaliitta jääminen on kuulemma peräti epätodennäköistä. Paras ottipaikka tunnetaan nimellä Kunnarin suora soutualueen yläpäässä.

Soutuveneitä moottoreineen, polttoaineineen, vapatelineineen ja pelastusliiveineen saa vuokrattua Kalastuspiste Kotkan liikkeestä (p. 05 281288), joka on jokitörmällä Korkeakosken heittolaiturin kohdalla.

Meidän tarkoituksemme on kalastaa kahtena päivänä. Sunnuntaina narraamme kalakaverini Jannen kanssa lohia ja taimenia Korkkarin heittolaiturilta, maanantaina lähdemme kahden veneen voimin soutamaan.

Kysymys kuuluu, kuinka monta lohikalaa onnistumme käyttämään käsissä noiden kahden päivän aikana? Lohikaloiksi lasketaan merilohen ja –taimenen lisäksi toki kirjolohet ja siiatkin, myös alamittaiset yksilöt.

Maanantain soutuavuksi meille lähtee yksi, mahdollisesti kaksikin kokenutta Korkkarin kävijää, joten ummikkoina emme ole liikkeellä.

Vastausaikaa on lauantain 2.11. loppuun saakka.

Älä veikkaa nollaa?

Vähän spekulaatiota!

Korkeakosken virtaukset ovat olleet kuivan kesän vuoksi aika huonot alkusyksyn aikana, mutta ennusteiden mukaan ne tulevat paranemaan marraskuuhun mennessä. Se taas vaikuttaa aika tavalla kalansaamisen mahdollisuuksiin.

Ajankohtana marraskuu on varsinkin soutualueella kenties vuoden antoisinta pyyntiaikaa.

Kutunsa hoidelleet lohet ja taimenet iskevät kiukkuisesti vieheisiin, joita uitetaan pohjan tuntumassa joko painoja tai soutamisessa ns. veturivaappusysteemiä käyttäen.

Mahdollisuus siihen, ettei nolla jää oikeaksi vastaukseksi, on siis varsin hyvä. Toisaalta aika optimisti saa olla, jos kaksinumeroisia lukemia veikkaa. Mutta kuka tietää…

Palkinnoksi taitavin arvaaja saa kymmenen viehettä, joita useimpia kehtaisi käyttää vaikkapa itsensä merilohen kalastuksessa. Valikoima sisältää mm. pari Rapalaa, Räsäsen, JK-Uistimen, Forellin, Mörrum-Spinnaren ja Tasmanian Devilin.

Onnea peliin!

Lomakkeella kysytään yhteystietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten!