Kilpailukohteeksi valikoitui Vähä-Musturi Oriveden takamailta. Lampi oli tuttu paikka molemmille kalastajaille, joten usko oli luja, että sieltä nousee muutama hauki vaikka vähän kehnommallakin säällä.

Lauantain kisapäivää ei voinut Jarin mukaan kehua ”ulkoilijaystävälliseksi”. Vettä satoi vielä aamulla rankasti ja ulkona vallitsi pimeys. Usvakaan ei näkyväisyyttä erityisesti lisännyt, mutta onneksi oli melko lämmintä.

Sade hellitti Orivedelle ajaessa ja kalastus päästiin aloittamaan sateettomassa säässä. Sääennusteen mukaan poutaa kestäisi pari tuntia ja sen jälkeen tulisi taas sitä itseään. Siis vettä.

Vähä-Musturista kalastajat olivat saaneet aiemmin ns. nättejäkin haukia, joten mikään yllätys ei ollut, että Jarin vapa taipui noin vartin jälkeen hieman reippaammin.

– Norolan Light Spooniin napannut hauki mittautti pituudekseen metsälampilaisittain kelvolliset 71 senttiä.

Nopeasti selvisi, että jokainen tärppi tulisi olemaan työn takana, sillä päivän syöntiä pystyi kuvaamaan sanalla huono. Jarin seuraava hauki oli vain 37-senttinen ja päivän viimienen 39-senttinen.

Rääpälelinjalla oli myös Heikki, sillä miehen käyttämään Minnow Spoon nappasivat vain 28- ja 32-senttisen hauet.

Ja sen jälkeen alkoi taas sade. Jarin mukaan ”mallia kaato”.

– Tuntui, että se oli viimeinen naula haukien leukoihin, sillä ne eivät enää vieheitämme maistelemaan avautuneet.

Työvoittoa eivät jääneet tavoittelemaan myöskään Jari ja Heikki, sillä arvauskilpailuun oli jo saatu kohtuullinen tulos.

Eli kun yhteen lasketaan Jari 71 cm hauki ja Heikin 32 cm hauki, retken oikeaksi vastaukseksi tuli 103 senttiä. Onnnistuttuuko se arvaamaan oikein?

Ja kyllä vain. Reilut 80 vastaajaa lähti mukaan metsälammelle ja heistä kaksi osui täsmälleen oikeaan lukemaan, joten palkinto meni arvontaan. Tällä kertaa onnekkaampi oli Eetu Kröger Pohjasta.

Onnea voittajille ja muille kiitos mukana olosta! Kiertue jatkuu seuraavalla viikolla.