Syksy on satoisaa aikaa monella kalastusrintamalla, mutta metsälammet eivät tähän kategoriaan kovin hyvin istu.

Varsinkin pienvesien yleisimmät kalat ahvenet passivoituvat vedenlämmön alkaessa lähennellä jäätymispistettä. Kesällä antoisaksi todettu lampi kumisee nyt tyhjyyttään tai antaa korkeintaan muutaman raita-asuisen.

Tuntuukin hiukan oudolta, että taas ensijäiden tultua ahvenet saattavat iskeä pilkkijän tarjouksiin oikein himokkaasti.

Haukea syysapatia ei ihan samalla tavalla koske. Luupäät saalistavat jäiden tuloon saakka ja toki myös niiden alla, vaikka kylmässä vedessä energian tarve vähenee. Haukea pidämmekin lampireissun potentiaalisimpana saaliina näihin aikoihin.

Suurimpien haukien yhteismitta

Jo esipuheesta saattoi fiksu lukija päätellä, että tällä kerralla kaksihenkinen arvauskisatiimimme suunnistaa metsälammelle.

Kohde sijaitsee jossain Tampereen lähistöllä, emme ole vielä päättäneet missä. Pohdittavana on isohko joukko potentiaalisia haukilampia, joissa saalis on jokseenkin todennäköinen.

Kohdelaji on siis hauki ja kysymme, paljonko on yhteispituutta minun ja Heikin saamilla suurimmilla hauilla? Vastaus annetaan tasasentteinä.

Kuten tunnettua, metsälampihaukien koko ei yleensä päätä huimaa. Jo kilon painoinen eli reilun puolen metrin mittainen voi olla toisinaan työn ja tuurin takana. Normipulikan paino sinnittelee puolen kilon tietämissä ja pituus 40-50 sentissä.

Muutamissa kohteissa saattaa parin kolmenkin kilon vonkale olla realistinen, jolloin pituus hiipii jo 70 sentin paremmalle puolelle. Kokemuksemme mukaan moiset pedot ovat täkäläisissä vesissä kuitenkin melko harvinaisia.

Eli siis jonkinlaisena ”tavoiterajana” meillä on metri, mutta paljon myös mahdollista, että tulemme jäämään sen alle. Ainakin, jos toinen meistä tai kumpikin floppaavat hauen saannissa.

Vähintään kolmen tunnin mittainen kalareissumme toteutuu jonain päivänä välillä 18.-20.10. ja arvausaikaa on torstain 17.10. loppuun saakka.

Haukivieheitä jaossa

Palkinnoksi olemme varanneet kymmenen kovaa ja vähän pehmeämpääkin haukiviehettä sisältäen muun muassa Stormia, Daiwaa, Westiniä, Laxmania, Kuusamoa, Abua, Pyrstövaappua ja Nokkelaa.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia tulee useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Pelissä on myös 50 viehettä sisältävä pääpalkinto, jonka saa omakseen vastaamalla kolmesti oikein eri arvauskilpailuissa.

Onnea arvauksiin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.