Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu rantautui Paraisten Peimariin vasta perjantai-iltana, mutta onneksi peliaikaa oli jäljellä vielä muutama tunti ennen pimeää.

Siggnäsin Kalatupien isäntä Vesa Toivonenkaan ei tilanteesta hätkähtänyt, vaan lähtie viemään kalastustoimittaja Tuiskusta ja kalakaveria vesille. Edelllisestä Peimarin vierailusta Tuiskusella olikin vierähtänyt jo tovi. 20 vuotta. Ja silloinkin talvella ja pilkkimällä.

Ensimmäiset heitot tehtiin Tryholm-saaren pohjoiskärjen kohdalta, josta Vesa nappasi kuhan ensimmäisellä heitolla. Kala osoittautui reilusti alamittaiseksi.

Toista kuhaa ei sitten enää tullutkaan, koko iltana.

– Sen sijaan löysimme todellisen ahvenapajan, josta nousi nätin kokoista 200-400-grammaista raitapaitaa lähes joka heitolla.

Seuraavana päivänä sää oli sateinen. Kalastajat pyörivät alueella laajalla säteellä, mutta kuhia ei vedestä tullut. Tai ainakin ne olivat todella tiukassa.

– Päivän saaliiksemme jäi kaksi kuhaa, joista toinen tosin oli sikäläisittäin oikein komean kokoinen, 48-senttinen.

Onneksi, sillä kuhasta saatiin vastaus myös arvauskilpailun kysymykseen reissun suurimmasta kuhasta.

Mikä meni reissulla pieleen? Suurin syy lienee ollut veden lämpö, sillä Toivosen mukaan kuhat saapuvat Peimariin vasta, kun vedet kylmenevät alle 10 asteeseen. Nyt kaikuluotain näytti lämpötilaksi 18 astetta.

Ahvenelle lämpötila oli juuri sopiva, sillä ne jatkoivat hyvää syöntiään. Tehotilaston kärjessä olivat jälleen pienet Mikado Fishunterit. Parhaita värejä olivat muun muassa tulitiikeri ja valkoinen.

Mutta kuinka kävi arvauskisassa? Tällä kertaa ei tullut yhtään oikeaa vastausta, mutta sen sijaan kahdeksan henkilöä onnistui pääsemään sentin päähän oikeasta vastauksesta.

Arvonnassa onnettaren suosikki oli Hannu Hietamaa Hämeenkoskelta! Viehepaketti on kohta tulossa!

Onnea voittajalle ja kaikille vastaajille isokokoinen kiitos osallistumisesta!