Retkinikkari Joppe Ranta pohtii tuoreessa lehdessä ihmisten liikkumista ja muuttoliikettä, vaelluksia maasta tai mantereelta toiselle ja sitä, miten kulttuuri ja tavat leviävät.

Entäpä jos Savo ei olisikaan täyttynyt aikoinaan savolaisista ja Karjala karjalaisista, vaan maahan olisi ensimmäisenä ehtinyt joukko turkkilaisia, jotka olisivat tuoneet mukanaan omat perinneruokansa.

Olisiko muikkukukon tai karjalanpiirakan sijaan Itä-Suomessa väännetty  otsa rypyssä jogurtilla ja tomaatilla ryyditettyä Iskender-kebabia? Ja mistä se olisi ehkä tehty? Lampaasta, hirvestä ja sianlihasta? Eikä missään grillissä, vaan nuotion hiilloksella!

Itäsuomalaisen Iskenderin salaisuudet paljastetaan Erän numerossa 8/2019  (vain tilaajatunnuksella) ja videolta saa vihjeen, miten homma ehkä tehdään.