Vaikka moni muistaa termosastian kulkeneen mukana jo isoisällä, niin harva tietää tyhjiöperiaatteella toimivan astian patentoidun jo 115 vuotta sitten. Nykyisin termospulloa ei metsissä kulkiessa tarvitse liiemmin varoa, sillä herkkä lasisisus on korvattu jo vuosia sitten kestävällä teräksellä.

Termoksen yksinkertainen periaate toimii kuten alkujaankin, eli ulko- ja sisäkuoren väliin jäävä tyhjiö ei johda lämpöä ja siksi astia pitää kylmän kylmänä sekä kuuman kuumana.

Peruskäyttäjä keittää kotonaan kahvin ja nauttii sitä retkillään termoksesta, kupin jos toisenkin. Pullon laadusta riippuen, isosta termoksesta saattaa saada vielä seuraavan päivän aamukahvitkin. Kahvin, teen, kaakaon tai vaikka lihaliemen voi keittää myös termosmukiin.

Silloin kuuman juoman voi nauttia yhdellä kädellä, toisen levätessä veneen ruorilla, pidellessä onkivapaa, kiikareita tai mitä nyt milloinkin. Termosmukissa juoma voi seistä pitkiäkin aikoja, ja pysyä silti höyryävän kuumana.

Kun vakuumiperiaate toimii yhtä hyvin kylmällä ja lämpimällä aineella, on termoksen käyttäjällä mahdollista kuumana kesäpäivänä tehdä pulloonsa raikas mehujuoma tai nautiskella termosmukista viileää nektaria auringon paahtaessa kirkkaalta taivaalta purjeveneen kannelle tai lintutorniin.

Retkipäivän päätteeksi saunassa, pysyy olutkin huurteisena, kun käyttää termosmukia tuoppina.

Termospulloja on monenkokoisia. Ne eroavat toisistaan tilavuudeltaan ja muotoilultaan sekä toki myös materiaaleiltaan. Osa on tehty erittäin kevyiksi ja toisissa on haettu suurempaa kestävyyttä, eristävyyttä tai toimivuutta. Suipon termospullon saa kätevästi vaikka repun sivutaskuun tai kalastusliiveihin. Iso termos seisoo tukevasti ja siinä oleva kahva helpottaa kuljettamista ja kaatamista.

Oma ryhmänsä termospulloissa ovat niin kutsutut ruokatermokset. Ne ovat suuaukoltaan suurempia ja mahdollistavat kiinteämmän sisällön kuljettamisen.

Kun juomatermoksessa kuljetetulla kuumalla vedellä valmistaa esikypsytetyn ja pakastekuivatun retkiruokapussin ateriaksi muutamassa minuutissa, voi ruokatermokseen pakata kotitekoisen lämpimän ruuan suoraan hellalta. Klassinen ruokatermoksesta syöty eväs on hernekeitto tai makaroni jauhelihalla, mutta viilennetyssä metalliastiassa myös salaatti kulkee raikkaana metsään tai merille.

 

 

Osallistu Thermospullon arvontaan ja voita Thermos 2.0L!

Osallistu arvontaan 29.9.2019 mennessä.

Palkinnon arvo 79 €.

 

Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

THERMOS FBB 750 MIDNIGHT RED
Seitsemän ja puolen desilitran Thermos FBB750 -terästermospullosta on pikkuhiljaa muodostunut luonnossa liikkujien klassikkomalli. Pullon materiaalit, sekä ainutlaatuisella tekniikalla valmistettu tyhjiö, erottavat sen perustermoksista. Sen todistaa FBB750:n, sekä sen puolen ja täyden litran sisarmallien pärjääminen lukuisissa testeissä. Pullon elektrokiillotettu sisäpinta, joka vähentää maku- ja hajujäämiä sekä pesua varten purettavissa oleva pikakorkki, tekevät Thermoksen lippulaivasta turvallisen, hygieenisen ja luotettavan matkakumppanin.