Vaihda verkot katiskaan -tapahtumassa saa norppaturvallisen Saimaa-katiskan, kun allekirjoittaa lupauksen norpille vaarallisen verkkokalastuksen välttämisestä. Halutessaan tapahtumassa voi luovuttaa pois vanhoja kalaverkkoja.

Jaettavat katiskat on rakennettu talkoovoimin talven ja kevään aikana. Vaihda verkot katiskaan -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2008 lähtien eri puolilla Saimaata.

Puumalan Norppapuistossa lauantaina 6.7. klo 11–14 pidettävän tapahtuman järjestää Suomen luonnonsuojeluliitto yhteistyössä Puumalan kunnan kanssa.

Ohjelmassa on lisäksi tarjolla muun muassa tietoa saimaannorpasta, uhanalaisista lohikaloista ja Puumalan saaristoreitistä. Myös lapsille on ohjelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

SLL: Myös lohikalat hyötyvät

Keväiset verkkokalastusrajoitukset norppien elinalueilla päättyivät 30. kesäkuuta. Suomen luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että yksikin kalanpyydyskuolema on erittäin uhanalaiselle saimaannorpalle liikaa.

Liitto kannustaa Saimaan kalastajia vaihtamaan verkot katiskoihin, jotta turhilta norppakuolemilta vältytään. Liitto muistuttaa lisäksi, että katiskakalastuksella suojellaan myös Saimaan uhanalaisia lohikaloja, joita jää verkkokalastuksessa satunnaisesti sivusaaliiksi.