Jari Rannisto esittelee videolla jigien uittotekniikoita eli käytännössä mies opettaa neljä erilaista tapaa jigata.

  1. Sirppipyrstöinen, normaalilla painopäällä varustettu jigikoukku. Käytössä ns. kelauitto eli kelasta 1-3 kierrosta pyöräyttämällä jigilla saadaan pomppimaan pohjalla pitempiä tai lyhyempiä loikkia.
  2. Dropshot eli pohjapainojigaus. Paino pohjalla ja tavalliseen koukkuun pujotettu jigi siimassa painon yläpuolella. Jigia ei kelata koko ajan sisään, vaan sitä ravistellaan, jolloin jigi tanssi tai hyppii pohjan  yläpuolella.
  3. Carolina rig. Offset-koukku pujotettuna kalajigiin. Sen yläpuolella paino, jonka alapuolelle on viritetty kaksi helmeä pitämässä kilinää kelatessa. Uitetaan muuten samalla tavalla kuin tavallista kalajigiä. Kelauksen lisäksi vapaa voi ravistella.
  4. Kuhan pystyjigaus. 50 g pää ja 20-senttinen jigipyrstö, tapsi kuitusiimasta. Uitetaan pohjaa pitkin pomputtamalla, joko sähköperämoottorilla hiljaa liikkumalla tai tuulen mukana. Jigi nostetaan vavalla yhdellä nykäyksellä tai katkonykäyksillä 50-60 senttiä irti pohjasta ja odotellaan tärppejä.

Erän iso jigipaketti on numerossa 6/2019. Digilehdestä juttuja pääsee selaamaan tilaajatunnuksilla.