Viimeinen kevätkuukausi eli toukokuu alkaa olla päätöksessään ja suvi suloinen odottaa oven takana. Sehän tarkoittaa, että kalastajilla ovat edessään vuoden kenties kiireisimmät pyyntiajat.

Vesien lämpeneminen nimittäin panee vauhtia myös kalojen pyrstöpäihin.

Hauki ja ahven saalistavat, kuhat kutevat, lohet nousevat laumoina syntymäjokiinsa ja taimenet jahtaavat koskissa kuhisevia pikkukaloja.

Esimerkiksi metsälammilla kelpaa kyseisenä vuodenaikana ottaa tuntumaa hauen ja ahvenen kalastukseen.

Hommaa helpottaa, kun vesikasvillisuus ei ole vielä pintautunut ainakaan täydessä rehevyydessään. Kalastaminen onnistuu ongelmitta sellaisissakin paikoissa, jotka myöhemmin kesällä piiloutuvat vihreän ruohomaton alle.

Säällä voi kuitenkin olla ratkaiseva rooli lopputuloksen kannalta.

Jos reissu osuu kylmään, sateiseen ja kaikin puolin takatalviseen saumaan, laskee vapojen taipumisen odotusarvo reilusti. Muussa tapauksessa saaliilta tuskin voi välttyä.

Tai no, kaikkihan on kalastuksessa mahdollista.

Joka tapauksessa fiksu ehkä vilkaisee tulevan viikonlopun sääennustetta ennen arvauksen laittamista menemään.

Montako haukea neljässä tunnissa?

Meidän kaksihenkinen arvauskisa-tiimimme nimittäin suunnistaa touko-kesäkuun taitteessa jollekin Tampereen Teiskossa sijaitsevalle metsäjärvelle. Siellä on tarkoitus haastaa hauet puuta, peltiä ja muovia maistelemaan.

Kohde on vielä tarkemmin päättämättä, mutta se tulee olemaan joku haukipitoiseksi tunnettu allas metsien kätköissä. Tai ehkä kaksikin paikkaa.

Kysymyksemme kuuluu, montako haukea käytämme kahteen mieheen rannalla, kun kalastusaikaa meillä on noin neljä tuntia? Kalastuksemme tapahtuu rannalta heittäen.

Minä lupaan kalastaa pelkästään kauden uutuusvieheillä, joissa on kyllä monenlaisia herkkuja metsälampihaukienkin päänmenoksi.

Heikki puolestaan heittää omia luottovieheitään, joihin muun muassa kuuluu kaikkien ruohikkohauenkalastajien kestosuosikki Minnow Spoon.

Samalla hieman selviää, onko uusista vieheistä vanhojen haastajaksi. Ainakin kauden pintavaappuosasto on mitä mielenkiintoisin.

Kymmenen ottipeliä

Parhaan arvaajan palkitsemme tällä kerralla kymmenen haukivieheen katraalla, joka sisältää mm. Turku Spoonin, Kuusamo Monnin, Bomber Long A:n, Rapala Skitter Walkin, Minnow Super Vibraxin, JoSan, Joken ja Laxman Tandemlipan.

Jos yhtä hyviä vastauksia on useampia, palkinto arvotaan.

Vastausaikaa on helatorstain 30.5. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten.