Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu Ahvenanmaalla sujui sään puolesta kerrassaan mainioissa merkeissä.

– Aurinko paistoi, tuuli leppeästi ja lämpötilakin kipusi 20 asteen paremmalle puolelle. Kun tällaiset olosuhteet sattuvat keväälle, se yleensä tarkoittaa hyvää myös kalastukselle, Tuiskunen kertoi.

Reissun ensimmäiset kaksi kalaa nousivat jo mökkirannasta kahdella ensimmäisellä heitolla. Tämän perusteella oli lähes varmaa, että varsinaisilla pelipaikoillakin vavat taipuvat.

– Kuten myös tapahtui.

Tuiskusen mukaan ahvenet olivat käsittämättömän kovalla syönnillä.

– Kalastelimme matalia lahtialueita eri puolilla Kasvikia, ja ahvenia tuntui olevan kaikkialla. Yhtään liioittelematta voi sanoa, että tällä reissulla tärpittömät heitot olivat paljon harvinaisempia kuin tärpilliset.

Minkä kokoisia mahtoivat kalat olla?

Eivät olleet samaa luokkaa kuin Tuiskusen aikaisemmalla reissulla, josta oli aikaa yli 20 vuotta. Silloin puolikiloiset kalat olivat normikokoisia. Nyt keskipaino asettui 150-200 gramman tienoille.

Miten arvauskilpailussa lopulta kävi? Heitimme ilmaan kysymyksen mikä on suurin ahven, jonka Jarin venekunta viikonlopun aikana nappaa.

– Niinhän siinä kävi, että lähtiessäni laiturilta toisella heitolla saamani 350-grammainen jäi venekuntamme suurimmaksi ahveneksi.

Mutta sen isompia eivät juuri saaneet muutkaan venekunnat yhtä 550-grammaista lukuun ottamatta.

Miten arvauksissa onnistuttiin? Vastauksia tuli määräaikaan mennessä tasan 80 kappaletta ja useimmat tietysti menivät pieleen. Mutta kaksi teistä osui kuitenkin täsmälleen oikeaan!

Tällä kertaa arvonta tehtiin perinteisellä kruuna vai klaava -menetelmällä Jarin avustuksella. Voittajaksi tästä kisasta selviytyi Marko Nuora Partaharjusta, Pieksämäen suunnalta.

Onnea voittajalla ja kiitokset kaikille osallistumisesta kilpailuun. Seuraavalla kierroksella kilpailu käydään ehkä jollakin metsälammella…