Retkinikkari Joppe Ranta vieraili brittipartiolaisten päiväjuhlissa ja törmäsi ruokaan nimeltä skonssi.

Skonssiksi leipiä kutsuvat ainakin yorkshireläiset ja etelän hienoston suussa nimi on taipunut skounssiksi.

Skonssi on skotlantilaisperäinen teeleipä, joko suolainen tai makea ja muodoltaan ne ovat melko korkeita ja pyöreitä.

Taikinaan käytetään vehnä- tai grahmajauhoja, kananmunia, voita tai margariiniä sekä nesteenä maitoa ja mahdollisesti piimää tai jogurttia.

Britannissa skonssit sisältävät usein erilaisia rusinoita, juustoa tai taateleita. Halkaistulle skonssille sivellään voita ja väliin voidaan laittaa erilaisia hilloja ja jopa kermaa.

Eväsleipiä Englannin malliin Erän numerossa 5/2019 (kestotilaajatunnuksilla)