Pääsiäissunnuntai oli sään puolesta pelkkää auringonpaistetta, kun kirjolohikaksinkamppailuun valmistautuneet kalastajamme, Jari ja Heikki astahtelivat Siuronkoskelle.

Komea sää oli houkutellut paikalle kymmenkunta muuta kalastajaa.

Vaikka keli suosi, kalojen suhteen oli epävarmempaa, sillä Siuronkosken saalispäiväkirjasta ei paljastanut kaksisesti merkintöjä.

Kirjolohia paikkaan oli kyllä laskettu, mutta ensimmäisestä kauden istutuksesta oli jo kolme viikkoa, joten ne olivat todennäköisesti tutustuneet rannalta sataneisiin tarjouksiin ja oppineet tavoille. Mikäli nyt kaloja oli edelleen hengissä.

Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun suhteen askelmerkit olivat selvät. Kolme tuntia kalastusta ja sen jälkeen katsotaan kuinka monta kirjolohta kumpikin kalastaja on saanut.

Koska kosken saaliskiintiö on vain kaksi kalaa, maksimitulos olisi 2-2.

– Itse olisin veikannut ennemmin tulosta 0-0, mikäli olisin kisaan arvaajana osallistunut, sen verran haasteelliselta tilanne vaikutti, Jari arvioi.

Urakka Siuronkoskella alkoi kello 10.30. Ensimmäisenä kalastajat rantautuivat kosken yläpuolella olevalle uimarannalle, joka on Jarin mukaan hyvä ottipaikka varsinkin korkean ja kylmän veden aikaan.

Vesi oli pienoisessa kevättulvassa ja osa siitä virtasi niin sanottuun luonnonuomaan sen keskellä olevasta patoaukosta, jonka eteen syntyi voimakas ja houkuttelevan näköinen imu.

Jari avasi pelin yhdellä vuoden uutuusvaapuista, mutta se oli liian kevyt eikä lentänyt vastatuulessa tarpeeksi pitkälle luukun suulle.

– Ongelma ratkesi viiden sentin Räsäsellä, ja heti ensimmäisellä heitolla viehettä vietiin. Tuttu tärinä kertoi sini-puna-hopeisen lätkän kelvanneen kirjolohelle. Ajassa kymmenen minuuttia oli ensimmäinen reilun kilon painoinen kala rannalla.

Lupaavaa!

Vaan ei! Juhlat nimittäin päättyivät siihen.

– Kävimme kolmen tunnin aikana lävitse kaikki vähänkin potentiaaliset ottipaikat löytämättä enää ensimmäistäkään nälkäistä. Tai minä en löytänyt.

Kalakaveri Heikki kyllä löysi jotain, mutta onnistui vain katkottamaan kertaalleen 0,06-millisen mikrojigisiimansa todennäköiselle kirjolohelle. Loput tärpit olivat pohja-merkkisiä.

Arvauskilpailun oikea vastaus oli siis Jari 1, Heikki 0 eli 1-0. Osattiinko se arvata?

Kyllä vain. Vastauksia kisaan tuli lähes 90 kappaletta ja oikea vastaus annettiin peräti yksitoista kertaa eli palkinto meni jälleen arvontaan. Tällä kertaa viehepaketin saa Jaakko Kanniainen Tampereelta.

Onnea voittajalle ja kaikille osallistuneille isokokoinen kiitos!.