Eteläsuomalaisten pilkkikausi alkaa olla tämän vuoden osalta taputeltu.

Varmasti jäälle vielä paikoin pääsee ihan turvallisestikin, mutta itse taidan orientoitua jo avovesikalastukseen. Pilkillä tulikin istuksittua menneenä talvena kaikkiaan 34 päivänä eli varsin riittävästi.

Niinpä siis seuraava arvauskilpailumme ratkotaan avoveden äärellä.

Koska järvet ovat pääsiäisviikonloppuna vielä mitä ilmeisimmin jääkahleiden vallassa, suuntaamme koskelle.

Meidän tamperelaisten lähikoskia ovat, kaupungin keskustaa halkovan Tammerkosken ohella, Lempäälän Kuokkalankosket ja Nokian Siuronkoski.

Omat reissuni ovat suuntautuneet lähes puhtaasti kahdelle viimemainitulle, vaikka oli Tammerkoskikin yhden arvauskilpailun teemana taannoin.

Jari vastaan Heikki

Koskilla tämä vuodenaika on hieman haasteellinen johtuen siitä, että vaeltavia vieraita kuten kuhia, ahvenia ja toutaimia ei vielä juurikaan ole virtoihin saapunut.

Myös jääkylmä, mahdollisesti korkealla oleva vesi saattaa hillitä siellä jo olevien otusten ruokahaluja.

Kevään kirjolohi-istutukset ovat kuitenkin jo alkaneet, joten sellainen eväniekka lienee siiman päähän kaikkein potentiaalisin. Esimerkiksi Siuronkoskella kevätkausi avattiin 2.4. ja saaliillisesti yllättävänkin hyvällä menestyksellä.

Siuroon olemme menossa kalakaverini Heikin kanssa myös jonain päivänä välillä 19.-21.4. eli siis pääsiäisviikonloppuna.

Kysymys kuuluu, kuinka monta kirjolohta kumpikin meistä saa saaliikseen kolmen tunnin kalastuksen aikana? Nuo tunnit sijoittuvat johonkin sopivaan päiväaikaan, jolloin kirjolohiaktiivisuutta voi olettaa esiintyvän.

Koska Siuronkoskella on kahden lohikalan kiintiö, maksimisaalis per kalastaja on siis kaksi.

Vastaus annetaan muodossa Jari-Heikki ja kaikki vastaukset välillä 0-0 ja 2-2 ovat mahdollisia. Onkohan tehtävä tavallista helpompi, sillä eri Jari-Heikki -kombinaatioita on vain yhdeksän (0-0, 0-1, 0-2, 1-0, 1-1, 1-2, 2-0, 2-1, 2-2)?

Kolme tuntia ei ole järin pitkä aika saaliskiintiön täyttämiseen, jos kirjolohet vähänkin kranttuilevat. Toisaalta hyvän syönnin sattuessa kiintiökalat saattavat nousta vartissa, onpa kahden heiton reissukin joskus koettu.

Pyyntivälineinä käytämme virveleitä ja Heikki tunnettuja Siuronkosken ottipelejä kuten viiden sentin Räsäsiä, Salmo Horneteja ja liitsejä.

Itse aion selvitä kauden uutuusvieheillä, joiden joukosta toivon löytyvän jotain kirjolohenkin suuhun sopivaa. ”Hätätilassa” varaan kuitenkin option myös vanhoille luottovieheille.

Palkinto sisältää ottipelejä kirjolohelle ja monille muillekin kaloille.

Herkkuja kirjolohien ruokapöytään

Palkinnoksi etevin arvaaja kuittaa maukkaan viehepaketin, jossa on tuotteita muun muassa Kuusamolta, Rapalalta, Abulta ja Jaxonilta.

Jos oikeita vastauksia on useampia, turvaudumme arvontaan. Ja ellei kukaan osu oikeaan, palkinto arvotaan lähimmäksi vastanneiden kesken.

Vastausaikaa on torstain 18.4. loppuun saakka.

Onnea arvauksiin!

Huom! Lomakkeella kysytään tietoja palkintojen postittamista varten!