20-kiloisen kalan kellistäminen Suomen vesiltä edes kerran elämässä on melkoisen epätodennäköistä ja onnistuu lähinnä vain merilohta soutamalla tai moottoriuistelemalla. Jos onnistuu.

Maailmalla on kuitenkin kalapaikkoja, joista kaksikymppisen vonkaleen saaminen on todennäköisempää kuin saamatta jääminen.

Valitettavasti monet näistä huippukohteista ovat tavallisen kukkaron tavoittamattomissa, joten niistä ei tavan tallaaja voi kuin haaveilla.

Kustannustehokas Bung Sam Ran

Mutta on muuan vaihtoehto, jota voisi luonnehtia sanalla kustannustehokas. Reilulla sadalla eurolla saa kalastuspäivän paikassa, jossa 20+ kerhoon ei voi olla pääsemättä. Tai no, varmaan voi jos oikein huono tuuri käy.

Kohteen nimi on Bung Sam Ran Thaimaan Bangkokissa. Istarilampi, jonka syövereissä möyryää monenlaisia monstereita, yleisimpänä varmaan mekong catfishejä eli jättihaimonneja.

Näiden Mekong-joesta lähtöisin olevien jölliköiden paino voi ylittää jopa parisataa kiloa, mutta tavallisimpia ovat juurikin tuollaiset parikymppiset siimanvinguttajat.

Bung Sam Ran (www.pattayafishing.net/new-bungsamran/) on siitäkin mielenkiintoinen tapaus, että se muutti kaloineen päivineen jokunen vuosi sitten uuteen paikkaan ja sai nimeensä etuliitteen ”new”.

Samalla tietysti lammen ympärillä olevat rakenteet uusittiin ravintoloita, kalastusbungaloweja ja laitureita myöten.

Me olemme tekemässä tälle uutuuslammelle yhden päivän visiitin maaliskuun alkupäiville ajoittuvan Thaimaan reissumme aikana.

Kalastus tapahtuu oppaan kanssa käyttämällä syöttionkia, joissa kohon alla roikkuu teräslankahäkkyrän ympärille puristettu noin tennispallon kokoinen syöttimoukura.

Kun koho sukeltaa, on aika tempaista vastaisku ja aloittaa hikinen kamppailu vahvan kalan kanssa. Pitkänajan ennuste lupaa noille seuduille 34-37 asteen lämpötiloja ja silkkaa auringonpaistetta.

Arapaimoja Greenfield Valleyssä

Toinen istarilampi, jossa piipahdamme reissun aikana, on nimeltään Greenfield Valley Hua Hinissa (http://fishinginhuahin.com/).

Myös täällä, hiukan edellistä luonnonmukaisemmassa ympäristössä, vipeltää monia kalalajeja, suurimpana houkuttimena yli satakiloisiksi kasvavat arapaimat.

Tavallisempia syötin lutkuttajia ovat kuitenkin piraijan sukuiset pacut, kauniin väriset panssaripäämonnit sekä karppimaiset jättibarbit.

Kalastuksessa käytetään sekä koho-onkia että pohjaonkia. Jälkimmäisiä viritetään varsinkin arapaimojen päänmenoksi. Tosin päästään eivät kalat joudu täälläkään luopumaan, sillä pyynti tapahtuu puhtaasti c&r-periaatteella.

Onnettaren suosikki saa kotiinsa tällaisen viehesatsin.

Montako kalaa kahdessa päivässä?

Arvauskilpailumme kysymys kuuluu, montako kalaa onnistun saamaan ylös saakka kahden kalastuspäivän aikana edellä mainituilta lammilta?

Aiempien kokemusteni perusteella sanoisin, että kymmenenkin kalaa per päivä on jo hyvä (ja rankka) suoritus, mutta paljon alle viiden jääminen ei sekään liene kovin todennäköistä.

Paitsi jos esimerkiksi vatsatauti yllättää enkä pääse ongelle ollenkaan…

Palkinnoksi oikein tai lähimmäs oikein vastannut saa viehesatsin, jossa on mm. Rapalaa, Kuusamoa, Islurea, Sebileä, Abua, Frenzyä ja Topia.

Arvausaikaa annamme torstain 7.3. loppuun saakka.

Onnekkaita arvauksia!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten!