Wertin voittoisa saalis nousi aurinkoisena ja helteisenä päivänä Heinolan Kotajärvestä. 1,5-kiloinen hauki iski papan eli Markku Pynnösen tekemään vieheeseen 25. kesäkuuta.

Kalastusreissu oli Wertille ensimmäinen kerta ikinä, ja kun tunnin kestäneen uistelureissun saaliina oli kolme haukea ja varsinkin 350-grammainen ahven, maailma sai viime kesänä todennäköisesti uuden ja vannoutuneen kalamiehen.

Pynnönen epäilee, että kierroksesta jäi sellainen kimmoke, että nuori mies ei ihan heti kalastusharrastuksesta luovu. Itse asiassa Wertti on jo kysellyt papalta pilkkireissujen tekemisestä.

Kun pappa ilmoitti Wertin saaliin Kala18-kilpailuun viime syksynä ja poika näki millaiseen arvontaan kala osallistuu, hartaana toiveena oli, että voitto osuu kohdalle. Riemu oli katossa, kun Pynnönen ilmoitti pojalle voitosta.

– Wertti hyppi ja huusi, kun kuuli, että oli voittanut palkinnon.

Palkintovene

Neljän hengen ribbi

Heinolalaisille vesistöille lähtevä Brig on kolme metriä pitkä ja 65 kiloa painava RIB-vene (rigid inflatable boat). Vaikka vene ei ole pituudella pilattu, siihen mahtuu neljä ihmistä ja kantavuutta on 500 kiloa.

Veneeseen voi kiinnittää maksimissaan 20-hevosvoimaisen perämoottorin.

Brig Falcon 300 on 164 senttiä leveä ja se rakentuu kolmesta ponttoonista, joiden halkaisija on 40 senttiä. Korkeutta veneellä on 70 senttiä.

Veneen huvivenedirektiivin mukainen luokitus on C, joka tarkoittaa, että Brig 300 soveltuu rannikolle eli Suomessa suurimmille järvenselille ja saaristoon.

Kala19-kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta eralehti.fi/kala19-saannot ja kilpailuun voi ilmoittaa saaliita osoiteessa eralehti.fi/saaliit/ilmoita.

Tämän vuoden pääpalkinnosta kerromme viimeistään huhtikuussa. Saaliita kannattaa jo ilmoittaa kilpailuun, sillä kaikki ovat mukana pääpalkinnon arvonnassa.