Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu on pyörinyt Erän verkossa jo yli kaksi vuotta, mutta ensimmäisen kerran meillä on tarjota yhdeltä reissulta myös videomateriaalia. Sellaista saatiin tammikuun lopussa Nicaraguaan suuntautuneelta reissulta.

Suureksi kasvava silakan sukulainen tarponi on monien kalastajien unelmasaalis, jota lähdetään tavoittelemaan kauaksikin. Jari Tuiskusen ja seurueen matka suuntautui San Juan -joelle, jossa tavoitteena eivät olleet vain tarponit, mutta myös muut kalat.

Joelta voi saada jopa yli satakiloisia tarponeja, mutta kaikkien kohdalla edes pienemmän saaliin saaminen ei toteudu. Kymmenestä tarponista pääsee karkuun ehkä yhdeksän.

Parhaiten kalojen tartutuksessa onnistui San Juanilla Hannu Väänänen, joka kampesi saman aamun aikana ylös kaksi noin 80-kiloista kalaa.

Videolla nähdään väläys yhden tarponin väsytystilanteesta.