Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu paisui tällä kierroksella yhdestä kalastajasta trioksi, kun Tuiskusen kavereiksi Multian Härkölammelle lähtivät Heikki ja Vesa.

Kolmikko saapui pelipaikalle  hyvissä ajoin eli hieman klo 9 jälkeen, ”auringon jo aloitellessa nousukiitoaan”, kuten Jari runollisesti tiivisti.

Pilkkimisen kannalta päivä näytti hyvältä, taivas oli kirkas ja leukaperiä kiristi vain muutaman asteen pakkanen.

– Jäällä liikkuminen oli kuitenkin raskasta hangen alle kihonneen vesikerroksen vuoksi, mutta
piskuisella Härkölammella ei onneksi tarvitse kauas tarpoa.

Ensimmäinen reikä syntyi vain muutaman metrin päähän itärannan laiturista, ja siihen jäivät myös Heikki ja Vesa.

Puolitoista tuntia aloituksesta sujui rauhallisesti. Jari sai ylös yhden ahvenen ja kirjautti varovaisen kirjolohitärpin.

– Kello 11.30 vapa vääntyi kunnolla ja ylös punnersi karvan yli kilon kirjolohi. Ottivieheenä toimi valko-mustaraitainen Mutu-Leech.

Puoli tuntia myöhemmin Mutu-Leechistä, mutta nyt musta-punaisesta, kiinnostuttiin taas. Ensin vieheessä tuntui pari varovaista tärppiä ja sen jälkeen kunnon runttaisu.

Siiman päässä potki jälleen reilun kilon painoinen kirjolohi.

– Eikä kahta ilman kolmatta. Kello yhden jälkeen tunsin, että jotain vähän suurempaa oli tulossa arvauskilpailun vastaukseksi.

Vaaka vahvisti päivänvalon nähneen kirjolohen painoksi 1,61 kiloa, ja kun se pyöristettiin lähimpään sataan grammaan, kuten luvattu oli, kysymykseen ”kuinka paljon painaa Härkölammen suurin kirjolohi” saatiin vastaus 1,6 kiloa.

– Tämän suurempaa emme enää saaneet, vaikka Vesa vielä väsyttelikin ootto-onkeensa napanneen noin kilon painoisen. Heikin saaliiksi jäi yksi ahven.

Kolmikko odotteli vielä jonkinlaista iltasyöntiä, mutta kalarintama hiljeni eikä siimassa tuntunut enää kuin varovaisia tärppejä.

Kalastusvälineet porukka paketoi lähtökuntoon puoli kolmen korvilla ja oli varsin tyytyväinen lammen antimiin. Vaikka sitä 7-kiloista ei tämäkään reissu antanut.

Mutta onnistuiko kukaan vastaajista arvaamaan päivän suurimman kirjolohen painon?

Arvasipa hyvinkin! Vastauksia tuli tällä kertaa 95 kappaletta ja joukossa oli viisi täsmälleen oikeaa veikkausta. Tuiskusen toimiessa ns. onnettarena, joukosta arpoutui voittajaksi Arja Lehkonen Kiteeltä.

Onnea voittajalle ja kaikille iso kiitos osallistumisesta!