Nestemäistä polttoainetta käytettäessä keitin on esilämmitettävä huolellisesti, jotta polttoaine höyrystyisi. Muussa tapauksessa se vain ryöpsähtelee ulos nesteen ja kaasun sekoituksena ja aiheuttaa roihahtelua.

Mitä kylmempi ilma on, sitä pidempi esilämmitys tarvitaan.

Esilämmityksen jälkeenkään polttoainetta ei päästetä poltinkuppiin täysin vapaasti. Alkuun lähdetään liikkeelle varoavasti ja pienillä tehoilla. Kun kaasuuntuminen pääsee kunnolla vauhtiin, keitin toimii tehokkaasti ja venttiiliä voidaan avata kunnolla.

Myös monipolttoainekeittimen sammuttamisessa on muutamia niksejä, riippuen siitä onko keitintä tarkoitus käyttää pian uudelleen vai pistää varusteet kasaan. Videolla keittimen sytyttämiseen ja sammuttamiseen syvennytään Harri Paanasen johdolla.

Monipolttiainekeittimien testi julkaistiin Erän numerossa 1/2019 (digilehden juttu aukeaa vain tilaajille).