Retkeilijöille tarkoitettuja munajauhoja tai valmiita jauhesekoituksia löytyy muutamilta valmistajilta. Yksi valmistajista on Frilufstmat, jonka valikoimiin kuuluu laktoosittoman maitojauheen, kuivattujen katkarapujen tai munakokkelin lisäksi Swedish Omelette eli ruotsalainen munakas.

Tarkalleen ottaen paketin  kyljessä lukee Svensk Bondomelett, mikä viittaa talonpoikaan tai maanviljelijään. Pussin sisältä löytyy joka tapauksessa kuivattua munaa eli munajauhoa, persiljaa, timjamia, rosmariinia ja – riippuen siitä haluaako syödä ruotsin- tai englanninkielisen version – rakuunaa tai lohikäärmettä.

Retkinikkari ja retkeilytoimittaja Joppe Ranta kokeilee videolla millaista munakasta valmispakkauksesta saa.

Artikkeli ”Munakukko ja kananmunat” löytyy Erän numerosta 1/2019. (digilehden artikkeli avautuu vain tilaajille)