Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa tehtiin vuoden viimeinen reissu ja tällä kertaa mukana oli myös poikkeuksellinen vieras.

Kisakohteemme eli Höytämönjärven parkkipaikalla Jarin kumppaniksi lyöttäytyi nimittäin Erän entinen päätoimittaja Seppo Suuronen.

Aamu ei alkanut välittömästi armottomalla kairaamisella, vaan jalkapatikalla, sillä parkkipaikalta oli noin kilometrin taival ensimmäiselle pilkkipaikalle Kirskaanniemen kärjen tuntumaan.

Sää oli Tuiskusen mukaan yhtä harmaa ja pimeä kuin monena aikaisempanakin päivänä, joten miehemme ennakoi vaikeanpuoleista kalapäivää. Ja sellainen vuoden viimeisestä pilkkireissusta myös kehittyi.

Mukana ollut kaikuluotain kertoi, että kaloja polskutteli lähes jokaisen reiän alla. Ottihaluja kaloilla ei kuitenkaan ollut.

–  Lisäksi suurin osa löytämistäni kaloista oli erittäin pieniä ahvenia ja särkiä, joilla oli vaikeuksia saada edes pieni mormyska suuhunsa. Silloin tällöin joku sormenmittainen sintti nousi jäälle, mutta paremmista kaloista ei luotain juuri merkannut.

– Paitsi yhdestä, joka nappasi mormyskaani erään niemen kärjestä kahden metrin vedestä.

Kala painoi arvion mukaan noin varttikilon verran. Koska se nousi jäälle jo ennen puoltapäivää, vaarana ei ollut, että se jäisi oikeaksi vastaukseksi.

Tällä kertaa kilpailussa oli tarkoitus punnita tarkemmin vain ne kalat, jotka tulisivat ennen H-hetkeä. Peli menisi poikki tasan kello 14.30 ja joku kongin kumahdusta ennen nousseista kaloista olisi se vuoden viimeinen.

Ex-päätoimittaja Suuronen poistui seurueesta makkaranpaistotauon jälkeen ja Jari jatkoi pilkkimistä kaverinsa Vesan kanssa hieman uusilta alueilta.

Leppälänsaaren länsipuolella olevan pienen pienen saaren ympäriltä pilkit tavoittivat paljon pikkukaloja, joiden tärppihalutkin tuntuivat paranevan mitä pidemmälle päivä eteni.

– Mutta kalojen kokoluokka oli sellainen, että pitkään näytti vuoden viimeisen kalan painon löytyvän väliltä 10-30 grammaa.

Vain muutamia minuutteja ennen peliajan päättymistä morrivavan kärki kumarsi Jarin mukaan vähän reippaammin ja ylös nousi ahven, jonka painoksi puntari näytti 72 grammaa.

– Tämä siis jäi vuoden viimeiseksi kalakseni. Kun paino luvattiin pyöristää lähimpään 10 grammaan, oikeaksi vastaukseksi tuli 70 g.

Vastauksia tähän vuoden viimeiseen kisaan tuli reilut 90 kappaletta ja joukossa oli kolme täsmälleen oikeaa vastausta. Etäarvonnassa voittajaksi seuloitui kilpailuissamme aiemminkin menestynyt Topias Kyösti Noormarkusta.

Onnea voittajalle ja iso kiitos kaikille mukana olleille! Pääpalkinnon metsästys jatkuu edelleen.