Kalastustoimittaja Tuiskunen valitsi iskun H-hetkeksi perjantain ja aloitusajaksi puolen päivän tienoon. Taktiikalla oli perusteensa, sillä ahvenet ovat yleensä keskipäivällä aktiivisimmillaan tähän vuodenaikaaan.

Urakka alkoi klo 11.20 ja päättyi tuntia myöhemmin.

Jarin mukaan sää oli mitäänsanomattoman harmaa, taivas umpipilvessä, pakkasta pari
astetta ja ilmassa ajelehti pientä kevyttä lumihöytyä.

– Muuten olosuhteet jäällä olivat ihanteelliset. Toistakymmentä senttiä teräsjäätä, päällä ohut
lumiharso. Helppo liikkua ja kairata.

Kun Olkahisenlahdella käytiin edellisen kerran, tulos oli pyöreä nolla. Nyt sitä vaaraa ei olut.

– Heti ensimmäisestä reiästä ensimmäisen minuutin aikana nousi avausahven jäälle.

Vaikka alku oli hyvä, kalastajalle selvisi nopeasti, että kala ei ollut erityisen hyvällä syöntituulella. Sen näki muun muassa mukana olleesta kaikuluotaimesta, johon kaloja ilmestyi harvakseltaan.

– Niitäkään ei tahtonut saada innostumaan pystypilkin alla roikkuvasta mormyskasta kuin
sisukkaalla härnäämisellä.

Syönti jatkui kehnona lähes koko tunnin. Kun aikaa oli kulunut 54 minuuttia, jäälle oli noussut vasta kuusi ahventa.

– Viimeinen reikä kuitenkin osui noin kolmen metrin veteen ja hyvään paikkaan. Siitä nousi viimeisen kuuden minuutin aikana kymmenen kalaa, yhdeksän ahventa ja yksi särki. Näin ollen kokonaissaalis kipusi 16 kalaan.

Emme kuitenkaan kysyneet kokonaissaaliin määrää, vaan sitä kuinka monta ahventa Jari onnistuu onkimaan tunnissa. Oikea vastaus on siis 15 kappaletta.

Jari jatkoi pilkkimistä Olkahisenlahdella vielä peliajan päättymisen jälkeen parin tunnin verran, mutta paikka vaikutti kaikin puolin nihkeältä. Tuomio kotilahdelle oli tyly!

– Pilkkipäivä, jota ei kiikkustuolissa kannata enää ihmeemmin muistella.

Mutta arvattiinko 15 ahvenen saalis oikein? Kyllä vain! Vastauksia tuli tällä kertaa sellainen määrä, että joukossa oli väistämättä myös oikeita. Vastauksia saimme reilusti yli 300 kappaletta ja oikein vastanneita oli kuusi.

Oikeiden vastausten määrä merkitsi, että palkinto piti arpoa. Onnettarena toimi jälleen kerran etäyhteydellä kalastaja itse eli Jari Tuiskunen ja voittajaksi arpoutui Marita Nio Lempäälästä.

Onnea voittajalle ja aivan järkyttävän iso kiitos kaikille vastaajille! Tilannekatsaus kisasta tulee alkuviikosta, sillä kokonaiskisan voittaja ei ole aivan vielä selvinnyt.