Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun kalastusosuus käynnistyi Siuronkoskella perjantaina klo 9 jälkeen.

Vuodenaikaan nähden sää oli Jarin mukaan varsin leppoisa. Lämpöä oli 8 astetta ja kalastajia taputteli kevyt etelätuuli. Umpipilvisestä taivaasta huolimatta sää pysyi poutaisena.

Siuronkoskella ei ollut aamulla ketään muuta, joten Jari ja Heikki pääsivät kalastamaan ottipaikkoja rauhassa.

Ensimmäisenä kalastajat kävivät läpi voimalan alapuolisen alueen ja tähtäimessä oli kirjolohi. Alueelta ei tulut tärppiäkään.

Seuraavaksi mentiiin voimalan yläpuolelle kosken niskalle, jossa Heikki sai liitsillään heti kontaktin pieneen kirjoloheen. Kosketus jäi kontaktiksi, sillä kala karkasi.

– Samoin kävi hauelle, jonka sain iskemään Lotto-lippaani kahdesti. Tämä kala olisi ollut hyvinkin toistakiloinen, pituutta vähintään 60 senttiä.

Päivä jatkui vähätärppisissä merkeissä, kuten odotettua oli, sillä edellisestä istutuksesta oli ehtinyt kulua jo kuukausi.

Kahvilareissun jälkeen sää alkoi seljetä ja aurinkokin tuli esiin.

– Kahvitauolta palattuamme Heikki päätti kokeilla vanhaa kikkaa ja jättää haavin autoon. Sehän toimi, sillä laskiessani punaista Salmo Hornetia sillalta virtaan vaappu ei ehtinyt edes sukeltaa, kun se hävisi mehevään tuikkiin.

Jarin mukaan vastaisku ”myöhästyi varmaan minuutin”, mutta onneksi kala tartutti itse itsensä.

– Heikki juoksi hakemaan haavin autosta, ja kohta oli arvauskilpailumme oikea vastaus saanut
sinettinsä. Tasan 50-senttinen rasvaevällinen taimen, joka sai luonnollisesti vapautensa takaisin heti pikamittauksen jälkeen.

Taimenen jälkeen päivä jatkui yhtä laihasti kuin oli alkanutkin.

– Pari hauen karkuutusta olisivat varmasti tuoneet jokusen sentin lisää arvausvastaukseen, mutta karkuutuksia ei lasketa. Ylös asti tuli enää mikrojigiin napannut sormenmittainen ahven.

Kilpailukysymyksenä oli siis tällä kertaa kuinka pitkän kalan kalastajat onnistuvat pyydystämään Siuronkoskelta. Mutta onnistuiko kukaan arvaamaan, että koskelta nousisi peräti 50-senttinen kala?

Vastauksia kilpailuun tuli tällä kertaa yli 80 kappaletta, mutta joukossa ei ollut yhtään oikeaa. Lähimmäksi osui Jukka Nyyssönen Seinäjoelta, jolle palkinto lähtee ensi tilassa.

Kiitokset kaikille osallistujille!