Pure Fishingin omistaja Newell Brands ilmoitti tänään, että se myy omistamansa brändin newyorkilaiselle pääomayhtiölle, Sycamore Partnersille.

Ilmoituksen mukaan kaupan arvo on 1,3 miljardia dollaria, joka päivän kurssin mukaan on noin 1,1 miljardia euroa.

Kalastusalan markkinoita seuraavan Angling International -lehden mukaan Sycamore Partners on yllätysvalinta, koska se on kalastusympyröissä tuntematon, eikä omista ulkoilmaharrasteisiin liittyvää teollisuutta.

Monille analyytikoille sekä alan teollisuudelle erityisesti kaupan hinta oli yllätys, sillä Pure Fishingin liiketoiminnalle ennustettiin 435-870 miljoonan euron hintalappua.

Newell Brands pisti virallisesti osan portfoliostaan myyntiin keväällä 2018. Pure Fishingin se sai omistukseensa huhtikuussa 2016 ostettuaan Jarden Corporationin 16 miljardilla.

Vuonna 2017 Pure Fishing hankki verkkokaupoillaan noin 484 miljoonaa euroa. Yrityksen brändeihin kuuluvat mm. Penn, Abu Garcia, Shakespeare, Hardy, Spiderwire ja Berkley.

Pure Fishing Inc:n pääpaikka sijaitsee Yhdysvalloissa, Etelä-Carolinan Columbiassa.  Toimipisteitä sillä on USA:n lisäksi 16 maassa, kuten Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.