Jarin kanssa kalassa -arvauskisa kisailtiin tällä kerralla Virolahden merialueella, jossa erityisenä tavoitteena oli meritaimen.

Kalastajilla oli käytettävissä kaksi kalastuspäivää, joista ensimmäinen meni tuulta pidellessä. Ainakin taimenien suhteen.

– Ulos taimenluodoille meneminen olisi jotenkuten onnistunut mutta olisi vaatinut sen verran riskinottoa, että päätimme tyytyä ahvenen ja hauen kalastukseen alueen suojaisissa sisälahdissa, kalastustoimittaja Tuiskunen raportoi.

Ahvenet ja hauet eivät kuitenkaan suostuneet yhteistyöhön eli puremaan tarjottuja vieheitä.

– Hauista onnistuimme huiputtamaan vain pieniä yksilöitä (max. 54 cm) ja ahvenetkin vaativat erittäin pientä jigiä suostuakseen suitaan aukomaan.

Kova työ tuotti tulosta, ja kaloja kertyi muutamia kymmeniä, joista yhdenkään koko ei päätä huimannut.

Toisena päivänä tuuli tyyntyi ja miehet pääsivät kalastamaan taimenia halutuista paikoissa. Tuiskusen mukaan taimentenkaan ruokahaluissa ei ollut kehumista ja nelihenkisen venekunnan saaliiksi jäi kaksi taimenta.

Suurempi taimenista nappasi Jukka Moilasen tarjoilemaan Salamanderiin (keltainen ja punaiset pilkut). Kokoa rasvaevällisellä kalalla oli 55 senttiä ja se oli tällä kertaa oikea vastaus kilpailukysymykseen. Jos taimenia ei olisi tullut, vastaus olisi pitänyt hakea muista kaloista.

– Toisen taimenen sain minä, mutta sen mitta oli vaivaiset 33 senttiä.

Kahden taimenen lisäksi kalastajat rekisteröivät muutamia tärppejä ja seurioita, ja enimmäkseen niitä havaittiin Moilasen uittaman Salamanderin perässä. Päivän ottipeli siis.

– Puolet päivästä uistelimme kymmenellä vavalla saamatta tärppiäkään, joten heittokalastus oli huomattavasti tuloksekkaampaa.

Mutta onnistuiko kukaan arvaamaan vastausta kilpailukysymykseen? Kun vastaajia oli lähes 80 kappaletta, on melkein varma, että  yksi tai useampi onnistuu osumaan oikeaan. Tällä kertaa oikean vastauksen arvasi vain yksi vastaajista eli Henry Lentolehto Tampereelta.

Monta osumaa tuli kyllä ihan viereen, joten eivät vastaajat ihan hakoteillä olleet.

Joka tapauksessa, onnea voittajalle ja kaikille osanottajille kiitos. Kilpailut jatkuvat tuota pikaa!