Perinteet ovat mukavia. Kalamiehillä sellaisia ovat esimerkiksi reissut kivan kaveriporukan kanssa johonkin mieluisaan kalapaikkaan.

Meille eräänlaiseksi perinteeksi on muodostunut syksyinen, lokakuun puolenvälin tietämiin ajoittuva kalareissu itärajan tuntumaan Virolahdelle.

Pääasiallinen pyyntikohteemme on noilla turneilla ollut meritaimen, johon alueen ulkosaarten ja luotojen liepeillä pitäisi olla kohtalaiset, ellei jopa mainiot mahdollisuudet.

Meidän menestyksemme ei ole toistaiseksi päätä huimannut, jos kohta nihkeiden saaliiden selitykseksi on usein voinut tarjota liian kovaa tuulta. Se rajoittaa ulkoluodolle menemisen mahdollisuuksia ankaralla kädellä, vaikkei veneemme mikään pikkukippo olekaan.

Viime vuonna olosuhteet sallivat kalastuksen melko hyvin, joskin tuuli puhalsi aivan väärältä kantilta ja veden lämpökin oli ehkä korkeampi kuin menestykselliseen taimenen jahtaamiseen olisi ollut suotavaa.

Saalis jäi yhteen tanttuun, joka tosin painoi nätit 3,7 kiloa.

Mikäli sää osoittautuu turhan ankaraksi, alueelta löytyy onneksi myös suojaisia sisälahtia. Niissä pyynnin kohteena ovat ahvenet ja hauet.

Ahventen koko on jäänyt yleensä reilusti alle puolen kilon, mutta haukien joukosta on löytynyt yksittäisiä mörssärikokoisiakin. Ravijoenlahdelta on muun muassa peräisin yksi harvoista kymppihauistani.

Palkintovieheissä on aseita niin hauelle kuin taimenellekin.

Suurin meritaimen tai muu kala?

Viikonloppuna 19.-21.10. on siis tarkoituksemme kalastella Virolahden merialueella, jossa varsinkin ulkokarien meritaimenet saavat maistella vietteleviä vieheitämme.

Superpäivän sattuessa niitä saattaa nousta jopa kaksinumeroinen määrä, mutta ainakin aikaisempina vuosina useimpien koko on tupannut jäämään 50 sentin nurkille tai alle.

Mutta kuten sanottu, tuulista suuresti riippuu, pääsemmekö taimenhommiin ollenkaan. Täkäläiset vedet ovat hyvin kivikkoisia ja siksi tuulikelillä erityisen vaarallisia.

Jotta oikeaa vastausta ei arvaisi pelkästään säätiedotuksia seuraamalla, tämän arvauskilpailun tehtävä on seuraavan lainen.

Kysymme, kuinka pitkä on pisin meidän nelihenkisen venekuntamme saama meritaimen?

Mutta ellemme onnistu narraamaan ainuttakaan meritaimenta, silloin oikea vastaus saadaan pisimmän muun kalalajin edustajan mukaan.

Muista kaloista potentiaalisin ehdokas on tietysti hauki, mutta mikäli luupäät jostain syystä sulkevat suunsa totaalisesti, silloin pitänee tyytyä ahventen mittailuun.

Ellei sitten kuha tai vaikkapa säyne yllätä.

Arvausaikaa on torstain 18.10. loppuun saakka. Vastaus pyöristetään lähimpään tasasenttiin.

Palkinnoksi lahjoitamme viehesetin, joka sisältää muun muassa Nokkela Big Tailin, Sebile Spin Gliderin, Minnow Super Vibraxin, Forellin, JK-Uistimen, Mutkan ja Salmo Slimin.

Mikäli oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia tulee useampia, palkinto perinteiseen tapaan arvotaan.

Onnea kilpailuun!

Huomio! Lomakkeen tietoja käytetään ainoastaan palkintojen postittamiseen!