Konnuskoskien kalareissu ei alkanut toimittaja Jari Tuiskusen johtamalla partiolla lupaavasti.

– Kalastuslupamme oli otettu alkavaksi klo 15, mutta vielä varttia vaille vettä tuli kuin saavista. Sitä olikin satanut melkein koko matkan Tampereelta Leppävirralle.

Mutta toisin kävi. Luvan alkamishetkellä sade taukosi ja pilvet hajaantuivat. Päivästä tulikin lämmin ja aurinkoinen.

Aluksi Tuiskunen ja kalakaveri Heikki kävelivät kolmen kanavan ja yhden pienen virran yli laavusaareen, jonka laitureilta kaksikko pommitti tovin vettä. Muutama tärppiä ja seuriota lukuun ottamatta tapahtumia ei ollut.

Saaren länsipuolella Jari alkoi tykittää virtaa Vissinirhalla, joka antoi kaksi taimenta. Niistä suurempi oli 46 senttiä pitkä. Kolmas ”melko reilun kokoinen” kävi posauttamassa, mutta ei jäänyt kiinni.

Illan aikana kaksikko kävi myös kalastusalueen alapäässä eli Koivukosken loppuliu’lla, jota ronkittiin lähinnä kuhien toivossa. Paikka oli kuitenkin hiljainen.

Yhdeksän maissa Jari ja Heikki siirtyivät Emäkosken niskalle, jonka tyyni pinta oli täynnä tuikkeja. Paikalle oli saapunut salakkaparvi, joita oli arvion mukaan ”miljoona”.

– Siitä alkoi nousta Fishunter-kalajigillä ahvenia taajaan tahtiin, suurimmat noin varttikiloisia.

Ahvenien lisäksi paikalla oli kuhia tai ainakin se yksi kuha.

– Komea kala antautui suosiolla mittanauhalle, jossa pituudeksi paljastui 54 senttiä. Toisen suunnilleen samanmoisen karkuutin.

Kuha jäi päivän suurimmaksi kalaksi, joten siitä saatiin samalla oikea vastaus kysymykseen reissun pisimmästä kalasta. Mutta arvattiinko se oikein?

Vastauksia kilpailuun annettiin lähes 80 kappaletta ja jos kala olisi ollut vain sentin lyhyempi, oikeita vastauksia olisi ollut paljon. Nyt niitä oli vain yksi ja sen antoi Vesa Salminen Tampereelta.

Onnea voittajalle ja kaikille kilpailuun osallistuneille isokokoinen kiitos! Viikon sisällä käynnistyy uusi kisa.